Το Πεντάγωνο εκτιμά ότι «2.000 έως 4.000» Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Το Πεντάγωνο εκτιμά ότι «2.000 έως 4.000» Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου εκτίμησε σήμερα ότι από «2.000 έως 4.000» Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής.

Μιλώντας ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου, ο αντιστράτηγος Σκοτ Μπέριερ, επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, διευκρίνισε ότι η αυτή η κατά προσέγγιση εκτίμηση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα γιατί συντάχθηκε από διάφορες πηγές.

Σπάνιος απολογισμός του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έκανε λόγο στις 2 Μαρτίου για 498 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς.

Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς εξήγησε κατά τη διάρκεια της ίδιας ακρόασης ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς προσωπικής πεποίθησης του Βλαντίμιρ Πούτιν, που συσσώρευε «κατά τη διάρκεια πολλών ετών ένα εκρηκτικό μίγμα παραπόνων και φιλοδοξίας».

Έκρινε «πιθανό» ο Ρώσος πρόεδρος να «διπλασιάσει τις προσπάθειες και προσπαθήσει να συντρίψει τον ουκρανικό στρατό χωρίς να νοιάζεται για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων».

Ωστόσο ο διευθυντής της CIA δήλωσε επίσης «απόλυτα πεπεισμένος» ότι οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να αντιστέκονται με «αποτελεσματικότητα και σθένος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ