Κλείσιμο

Peaky Blinders: Δείτε φωτογραφίες της πραγματικής συμμορίας που έδρασε στις αρχές του 20ου αιώνα

Οι Peaky Blinders είναι η έκτη δημοφιλέστερη φωτογραφία του σάιτ historycolored για το 2022

Την πραγματική συμμορία των Peaky Blinders παρουσίασε το σάιτ historycolored που επιχρωματίζει ιστορικές φωτογραφίες. Οι Peaky Blinders είναι η έκτη δημοφιλέστερη φωτογραφία του σάιτ για το 2022.

Τα πραγματικά μέλη της διαβόητης συμμορίας «Peaky Blinders» με έδρα το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, που δραστηριοποιούνταν από τα τέλη του 1800 έως τη δεκαετία του 1910. (Αριστερά προς τα δεξιά) Χάρι Φόουλς, Έρνεστ Χέινς, Στίβεν ΜακΝίκλ, Τόμας Γκίλμπερτ:


Η επιτυχημένη σειρά Peaky Blinders, βασίζεται στην πραγματική συμμορία με το ίδιο όνομα με έδρα τα Midlands (κεντρική Αγγλία) που έδρασε στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα.

Η συμμορία αυτή, και άλλες σαν κι αυτή, προήλθε από τις κακές συνθήκες διαβίωσης και τις οικονομικές δυσκολίες που κυριαρχούσαν στη βιομηχανική Αγγλία στα τέλη του δέκατου ένατου και στις αρχές του εικοστού αιώνα. Η φτώχεια ήταν η κύρια αιτία, με αγόρια να ξεκινούν την εγκληματική τους δράση ως πορτοφολάδες. 

Οι Βρετανοί, ιδιαίτερα στα Μίντλαντς και τη βόρεια Αγγλία, αντιμετώπιζαν μεγάλες στερήσεις και φτώχεια. Για νεαρά αγόρια και άνδρες που δεν εργάζονται και με ελάχιστες προοπτικές εργασίας οι ληστείες και η βία έγιναν τρόπος ζωής.

Πηγή: skai.gr