Ακραία δήλωση από παρουσιαστή-φερέφωνο του Πούτιν: Είμαστε σε πόλεμο με τη Βρετανία

O Βλαντίμιρ Σολοβιόφ κατηγόρησε στον αέρα της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης την Βρετανία πως στέλνει μισθοφόρους στον πόλεμο με την Ουκρανία

Μια απίστευτη τοποθέτηση έγινε στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας.

O παρουσιαστής Βλαντίμιρ Σολοβιόφ γνωστός και ως φερέφωνο του Βλάντιμιρ Πούτιν, ισχυρίστηκε πως η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Βρετανία.

Αρχικά αναφέρθηκε στον βρετανό εθελοντή Τζόρνταν Γκάτλεϊ που ήρθε να πολεμήσει στην Ουκρανία και έχασε την ζωή του στο πεδίο.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο πατέρας του είχε γράψει ότι: «Ο Τζόρνταν άφησε τον βρετανικό στρατό τον Μάρτιο για να συνεχίσει την καριέρα του ως στρατιώτης σε άλλες περιοχές [.. και] πήγε στην Ουκρανία για να βοηθήσει».

Αλλά ο Σολοβιόφ με αφορμή αυτό δήλωσε ότι «ο πατέρας παραδέχεται τη συμμετοχή των βρετανικών δυνάμεων στην πολεμική σύγκρουση».

«Σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο, αν πράγματι εντάχθηκε σε κάποιον άλλο ξένο στρατό και πολεμά ενάντια σε μια χώρα που δεν βρίσκεται επίσημα σε πόλεμο με τη Βρετανία, είναι μισθοφόρος», είπε στη συνέχεια.

«Έτσι, αποδεικνύεται ότι η Βρετανία τώρα δοξάζει αυτούς τους μισθοφόρους ως ήρωες και παραδέχεται το γεγονός του πολέμου με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση» σημείωσε ο Σολοβιόφ και συμπέρανε ότι «έτσι - de facto - η Βρετανία βρίσκεται σε πόλεμο μαζί μας».

Πηγή: DAILY MAIL