Κλείσιμο

Πέθανε «ο άνθρωπος cyborg»: Φιλοδοξούσε να γίνει το πρώτο ανθρώπινο ρομπότ- Δείτε βίντεο

Ο Βρετανός γιατρός ο οποίος έπασε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα στο τελικό της στάδιο έλεγε πως ήθελε να ξεπεράσει τα όρια της επιστήμης θέλοντας να παρατείνει τη ζωή του γινόμενος ένα ανθρώπινο ον που ζει πλήρως υποβοηθούμενο από τεχνολογικές εφαρμογές.

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο Βρετανός γιατρός Πίτερ Σκοτ Μόργκαν, ο πρώτος «άνθρωπος cyborg του κόσμου».

Ο Βρετανός γιατρός ο οποίος έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα στο τελικό της στάδιο, έφυγε ήρεμος και περιτριγυρισμένος από την οικογένεια του.

Hλπιζε να «γίνει ένα πλήρες ανθρώπινο ρομπότ», γράφει η Daily Mail συνοψίζοντας πως ο Μόργακν αποφάσισε να αμφισβητήσει το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος όταν αρνήθηκε να αποδεχτεί τη μοίρα του μετά από διάγνωση ασθένειας του κινητικού νευρώνα το 2017.

Είπε ότι ήθελε να ξεπεράσει τα όρια του τι μπορεί να πετύχει η επιστήμη και έτσι αποφάσισε να παρατείνει τη ζωή του και να γίνει πλήρως ρομποτικά υποβοηθούμενος.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε την είδηση ​​του θανάτου του στον λογαριασμό του στο Twitter σήμερα το πρωί.

«Προς τους καταπληκτικούς υποστηρικτές των επαναστατικών επιτευγμάτων του Πίτερ: Με συντετριμμένη την καρδιά μας, σας ενημερώνουμε όλους ότι ο πέθανε ήρεμος περικυκλωμένος από την οικογένειά του και τους πιο κοντινούς του», έγραψαν.

TWITTER

«Ήταν απίστευτα περήφανος για όλους εσάς που τον υποστηρίξατε και για το όραμά του να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν την αναπηρία», συνόψισαν.

Πηγή: Daily Mail