Παρίσι: Ο Πριγκόζιν έκανε τη δουλειά του Πούτιν – Αν όντως είναι νεκρός, θα αφήσει πίσω του τρομερό χάος 

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το δυστύχημα. Μπορούμε να έχουμε εύλογες αμφιβολίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ελιζέ - Λονδίνο: «Μη σπεύδουμε να βγάζουμε συμπεράσματα»

Eπιφυλακτική στάση κρατούν Παρίσι και Λονδίνο για τις συνθήκες θανάτου του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ή και το αν όντως έχει σκοτωθεί. 

Εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε την Πέμπτη ότι πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα που εικάζεται ότι σκότωσε τον επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν «παραμένουν άγνωστες».

Όταν ρωτήθηκε από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 2 αν εξεπλάγη από την είδηση της συντριβής, ο Ολιβιέ Βεράν είπε σύμφωνα με το CNN: «Ακόμα δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το δυστύχημα. Μπορούμε να έχουμε εύλογες αμφιβολίες».

Ο Βέραν πρόσθεσε ότι ο Πριγκόζιν ήταν ο άνθρωπος πίσω από τη «βρώμικη δουλειά του Πούτιν» και, αν είναι πράγματι νεκρός, θα άφηνε πίσω του «ένα τρομερό χάος» σε μεγάλα μέρη του κόσμου. Ο Γάλλος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι ενέργειες του Πριγκόζιν είναι «αναπόσπαστο τμήμα» της πολιτικής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Βέραν συμφώνησε επίσης με τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι «ελάχιστα συμβαίνουν στη Ρωσία χωρίς τον Πούτιν να βρίσκεται από πίσω», λέγοντας ότι «κατ' αρχήν αυτή είναι μια αλήθεια που μπορούμε να αποδείξουμε».

Από πλευράς του, ο Βρετανός υπουργός Εκπαίδευσης Νικ Γκιμπ, λέγοντας η κυβέρνηση πρέπει να «αποφύγει να βγάλει βιαστικά συμπεράσματα» σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία.

«Αυτό συνέβη μόλις πριν από λίγες ώρες», είπε στο BBC Radio 4. Πρόσθεσε η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση και συνεργάζεται με τους συμμάχους της.

Πηγή: skai.gr