Μέχρι τρεις θα είναι οι υποψήφιοι διάδοχοι της Λιζ Τρας ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα

Οι υποψηφιότητες θα μπορούν να υποβληθούν ως τις 2 το απόγευμα της Δευτέρας - Το αργότερο την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου το αποτέλεσμα

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Στους 100 προσδιορίστηκε από το Συντηρητικό Κόμμα ο ελάχιστος αριθμός βουλευτών που θα πρέπει να δηλώσουν στήριξη σε κάποιον επίδοξο διάδοχο της Λιζ Τρας για να συμπεριληφθεί στην κούρσα διαδοχής.

Αυτό σημαίνει ότι με συνολικά 357 βουλευτές στην κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις, οι υποψήφιοι δε θα ξεπερνούν τους τρεις.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής 1922 σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι και ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Τζέικ Μπέρι, οι υποψηφιότητες θα μπορούν να υποβληθούν ως τις 2 το απόγευμα της Δευτέρας.

Αν υπάρξουν τρεις υποψήφιοι, οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν για το τελικό ζευγάρι, που θα τεθεί στην κρίση της βάσης του κόμματος, αφού προηγηθεί και μεταξύ τους προεκλογική αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Αυτή τη φορά η ψηφοφορία των μελών θα γίνει μόνο διαδικτυακά.

Αν προκύψει μόνο ένας υποψήφιος, δε θα γίνει ψηφοφορία και θα είναι αυτός που θα στεφθεί ηγέτης του κόμματος και της χώρας.

Το αποτέλεσμα θα προκύψει το αργότερο την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.