«Με σαλιγκάρι μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία οι Γερμανοί»: Ο Ουκρανός πρέσβης περιπαίζει τo Βερολίνο – Φωτογραφία 

Με την ειρωνική φράση «τα γερμανικά όπλα για την Ουκρανία είναι ήδη στο δρόμο τους» ο ιδιόρρυθμος Ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο Άντριι Μέλνικ «ξαναχτυπά» αναρτώντας μια φωτογραφία, με ένα… σαλιγκάρι να μεταφέρει μια σφαίρα... 

Με τη χλευαστική του ανάρτηση την Τετάρτη, ο Άντριι Μέλνικ θέλει να καυτηριάσει τις γερμανικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, ενώ ο πόλεμος με τη Ρωσία καλά κρατεί. 


Σημειώνεται ότι ο όχι τόσο… διπλωματικός διπλωμάτης Άντριι Μέλνικ έχει χαρακτηρίσει τον καγκελάριο Σολτς «προβεβλημένο λουκάνικο», ενώ όπως ανέφερε η Deutsche Welle στον δε πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταϊνμάιερ επέρριψε εγγύτητα με τη Ρωσία. 

Σε συνέντευξή του στην Tagespiegel του καταλόγισε ότι έχει δημιουργήσει έναν «ιστό αράχνης επαφών (με τη Ρωσία) εδώ και χρόνια». 

O Ουκρανός πρέσβης τα έχει βάλει και με την υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, τον πρώην σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Γερμανούς βουλευτές που αντιτάχθηκαν στην παράδοση βαρέων όπλων στην Ουκρανία, κυρίως Σοσιαλδημοκράτες βουλευτές, τα βάζει όμως και με τη γερμανική κοινωνία. «Πώς ήταν δυνατόν να φτάσει η Γερμανία στο σημείο να εξαρτάται σχεδόν πλήρως από αυτό το ρωσικό κράτος και να γίνει η Ουκρανία όμηρος αυτών των σχέσεων και να πρέπει να πληρώσει με τα δεινά των αμάχων» διερωτήθηκε στο twitter. 

Πηγή: skai.gr