Ουκρανικός στρατός: Μαίνονται οι μάχες στο Αζοφστάλ - Ανακατάληψη οικισμών κοντά στη Χερσώνα

Η Ουκρανία ανέκτησε τον έλεγχο οικισμών κοντά στη Χερσώνα ενώ οι μάχες με το ρωσικό στρατό στο Αζοφστάλ συνεχίζονται, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Η Ουκρανία έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε αρκετούς οικισμούς γύρω από το Μικολάγιεβ και τη Χερσώνα στο νότο της χώρας, δήλωσαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

«Λόγω των επιτυχημένων ενεργειών των Ουκρανών υπερασπιστών, οι ρωσικές δυνάμεις έχασαν τον έλεγχο σε αρκετούς οικισμούς στα σύνορα των περιοχών Μικολάγιεβ και Χερσώνα», αναφέρει η τελευταία έκθεση πληροφοριών από το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πολεμήσει σκληρά στη Χερσώνα, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν μια χερσαία γέφυρα μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και του Ντονμπάς στα ανατολικά.

Την ίδια ώρα, οι σφοδρές μάχες στη Μαριούπολη συνεχίζονται, με τους Ρώσους να εστιάζουν τις προσπάθειές τους στο να καταστρέψουν τις εναπομείνασες δυνάμεις των Ουκρανών που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, πρόσθεσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι. Χθες οι Ουκρανοί είχαν ανακοινώσει ότι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο αχανές εργοστάσιο. 

«Με την υποστήριξη αεροσκαφών, ο εχθρός ξανάρχισε την επίθεση για να πάρει τον έλεγχο του εργοστασίου» συνεχίζει η έκθεση. Χθες οι Ουκρανοί είχαν ανακοινώσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν μπει στο αχανές συγκρότημα του Αζοφστάλ. Η Ρωσία επίσης «προκαλεί εντάσεις» στην περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας, ανέφερε το Κίεβο.

Στο μεταξύ, πέντε άμαχοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας βομβαρδισμών των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στη Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Σερχίι Γκαϊντάι. Κατά τον κ. Γκαϊντάι, επλήγησαν κυρίως οι πόλεις Σεβεροντονιέτσκ, Ποπάσνα, Χίρσκε και Λισιτσάνσκ.
 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ