Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Άρχισε η επιστράτευση εφέδρων στο Κίεβο

Η Ουκρανία άρχισε σήμερα να επιστρατεύει εφέδρους ηλικίας 18-60 ετών μετά την έκδοση σχετικού διατάγματος από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο μέγιστος χρόνος επιστράτευσής τους είναι ένα έτος.

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε χθες το βράδυ μερική επιστράτευση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι καλεί εφέδρους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ απέκλεισε για την ώρα το ενδεχόμενο γενικής επιστράτευσης, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι στέλνει στρατιωτική δύναμη στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι εξακολουθεί να επιδιώκει την έξοδο από την κρίση μέσω της διπλωματικής οδού, χαιρέτισε την πρόθεση της Τουρκίας να συμμετάσχει σε πολυμερείς συνομιλίες, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.

Απευθυνόμενος προς τον ουκρανικό λαό, μετά τη διακομματική συνάντηση στο κοινοβούλιο, ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα «οικονομικού πατριωτισμού» που περιλαμβάνει κίνητρα για την εγχώρια παραγωγή και μείωση του ΦΠΑ στη βενζίνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ