Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα το 40% της περιφέρειας του Κιέβου μετά τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Διακοπές και στην υδροδότηση

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τους περισσότερους από τους ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν προς την Ουκρανία σήμερα

Το 40% της περιφέρειας του Κιέβου είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σήμερα σε ουκρανικές υποδομές ενέργειας, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωη τους δύο άνθρωποι. 

Εξαίροντας το έργο των ουκρανικών δυνάμεων αεροπορικής άμυνας, ο περιφερειακός κυβερνήτης, Ολέκσιι Κουλέμπα δήλωσε ότι δεν έχει δει μέχρι τώρα «κρίσιμης σημασίας συνέπειες» από τις επιθέσεις που έγιναν σήμερα στην περιοχή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τους περισσότερους από τους ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν προς την Ουκρανία σήμερα και οι εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Αρκετές ουκρανικές πόλεις έχουν νέες διακοπές στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση μετά τα ρωσικά πλήγματα που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων, σύμφωνα με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, η χώρα κατέρριψε περισσότερους από 60 από τους περισσότερους από 70 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κρίβιι Ριγκ, στην κεντρική Ουκρανία, «ένα μέρος της πόλης δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, αρκετοί λέβητες και αντλιοστάσια έχουν αποσυνδεθεί».

Στην Οδησσό, μεγάλο λιμάνι στον νότο της χώρας, «όλα τα αντλιοστάσια και οι γραμμές αποθεματικού έχασαν τον ενεργειακό τους εφοδιασμό», προκαλώντας «έλλειψη ανεφοδιασμού νερού παντού», ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης Infoksvodokanal.

Στο Μικολάιφ, επίσης στον νότο, έγιναν έκτακτες διακοπές ρεύματος λόγω των ρωσικών πληγμάτων, ανακοίνωσε στο Telegram ο Ολεκσάντρ Σιενκέβιτς, ο δήμαρχος της πόλης αυτής που είχε 470.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο.

Τέλος «έκτακτη διακοπή ρεύματος εφαρμόζεται σε όλη την περιφέρεια Σούμι», στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με τον τοπικό φορέα εκμετάλλευσης Sumoblenergo

Πηγή: skai.gr