Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός προελαύνει κοντά στην Βουγλεντάρ

"Υποθέτουμε ότι ο εχθρός θα αντισταθεί", σημείωσε ο Πουσίλιν, επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ

Ο ρωσικός στρατός προελαύνει κοντά στην πόλη Βουγλεντάρ, νέο θερμό σημείο του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, όπου η Μόσχα έχει εντείνει την επίθεσή της, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν.

"Οι μονάδες μας συνεχίζουν να προελαύνουν (...). Μονάδες έχουν φτάσει στο ανατολικό τμήμα της Βουγλεντάρ και συνεχίζεται το έργο τους στα περίχωρα", σημείωσε ο Πουσίλιν, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός "είχε τον χρόνο να εδραιωθεί" στον τομέα αυτόν που έχει "μεγάλο αριθμό βιομηχανικών εγκαταστάσεων και ψηλών κτιρίων", κάτι το οποίο διευκολύνει τις αμυντικές επιχειρήσεις.

"Υποθέτουμε λοιπόν ότι ο εχθρός θα αντισταθεί", συνέχισε ο Πουσίλιν, ο οποίος αρνήθηκε ωστόσο να προβλέψει πόσο θα διαρκέσουν οι μάχες για την πόλη.

Η Βουγλεντάρ, πόλη με ορυχεία, η οποία είχε 15.000 κατοίκους πριν από την ρωσική επίθεση, βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νότια της Μπαχμούτ, που αποτελεί άλλο θερμό σημείο του ανατολικού μετώπου και την οποία ο ρωσικός στρατός επιδιώκει να καταλάβει εδώ και περισσότερο από 6 μήνες με τίμημα βαρειές απώλειες.

Ο Πουσίλιν διευκρίνισε σήμερα ότι "σφοδρές μάχες" διεξάγονται κοντά στην Μπαχμούτ και ότι είναι "πάρα πολύ νωρίς" για να μιλήσουν για περικύκλωση της πόλης από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Μπαχμούτ, η Βουγλεντάρ και άλλες ζώνες της περιφέρειας του Ντονέτσκ υφίστανται "συνεχείς ρωσικές επιθέσεις".

Το Κρεμλίνο έχει δεσμευτεί να κατακτήσει ολόκληρη την περιφέρεια του Ντονέτσκ αφού ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο την προσάρτησή της μαζί με άλλες τρεις ουκρανικές περιφέρειες (Λουχάνσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ