Ήχησαν οι σειρήνες για αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία - Διακοπές ρεύματος στο Ντόνετσκ

Συγκεκριμένα, σειρήνες ήχησαν σε Οδησσό, Μικολάιβ, Χερσώνα και Ντνιπροπετρόβσκ με τους πολίτες να τρέχουν προς τα καταφύγι

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν και σήμερα το πρωί σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας κυρίως προς τα νότια της χώρας. Συγκεκριμένα, σειρήνες ήχησαν σε Οδησσό, Μικολάιβ, Χερσώνα και Ντνιπροπετρόβσκ με τους πολίτες να τρέχουν προς τα καταφύγια. Ένα τέταρτο αργότερα οι σειρήνες σταμάτησαν να ηχούν, 

Παράλληλα, το Suspilne, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ουκρανίας, αναφέρει στο Telegram ότι άρχισαν έκτακτες διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Τέσσερις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Χερσώνα και Χάρκοβο

Ρωσικοί βομβαρδισμοί χθες Κυριακή στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έξι, κατήγγειλε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ πυραυλικό πλήγμα στο Χάρκοβο, ανατολικά, είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της ηλικιωμένη, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης.

Ο κυβερνήτης του Χάρκοβο, Ολέχ Σινιεχούμποφ ανέφερε στο Telegram:

«Ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ενός ρωσικού πυραύλου σε κτίριο κατοικιών στο κέντρο του Χάρκοβο, ο 4ος όροφος και εν μέρει ο 3ος όροφος του κτιρίου καταστράφηκαν ολοσχερώς. Δεκαπέντε κάτοικοι αυτού του κτιρίου απομακρύνθηκαν αμέσως μετά την έκρηξη. Σε τρεις τραυματίες παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Οι διασώστες αναζητούσαν νεκρή γυναίκα στα ερείπια για τρεις ώρες. Τα τραύματα που έλαβε ήταν ασύμβατα με τη ζωή.

Ειδικοί της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης εξετάζουν τώρα τα γειτονικά σπίτια, τα οποία επίσης ενδέχεται να έχουν υποστεί ζημιές. Οι εργασίες για την εκκαθάριση των συνεπειών συνεχίζονται.

Το προσεχές διάστημα θα γίνει εξέταση της κατάστασης του κτιρίου και θα ληφθεί απόφαση για το ενδεχόμενο αποκατάστασης ή οριστικής κατεδάφισής του. Σε όλα τα θύματα θα παρέχεται προσωρινή στέγαση εάν χρειαστεί».

Πηγή: skai.gr