Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες μετά την επίθεση στο Μακαρίβ- Οι φόβοι των ΗΠΑ για τα όπλα των Ρώσων

Επίθεση από τον ρωσικό στρατό δέχθηκε η περιοχή Μακαρίβ έξω από το Κίεβο.

Σπίτια και ένα δημόσιο κτίριο καταστράφηκαν με τον προσωρινό απολογισμό να κάνει λόγο για επτά νεκρούς πέντε τραυματίες.

Την ιδιά ώρα σύμφωνα με φωτογραφίες που έδωσαν οι αρχές του Κιέβου μια βόμβα η οποία δεν εξερράγη έπεσε πολύ κοντά στο κέντρο του Κιέβου , και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για βόμβα διασποράς την οποία οι Ουκρανοί  κατάφεραν να  εξουδετερώσουν.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν το χτύπημα της Ρωσίας με τη χρήση πολυηχητικών πυραύλων αέρος - εδάφους στα δυτικά της Ουκρανίας, εκφράζοντας ανησυχίες για κλιμάκωση τέτοιου είδους χτυπημάτων.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επεσήμανε οτι οι συγκεκριμένοι πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να καταστραφεί μία υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη.

Πάντως από το βίντεο του χτυπήματος που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ρώσοι δεν απεικονίζεται καμία δευτερογενής έκρηξη, που θα ακολουθούσε φυσιολογικά αν ανατινάζονταν πυρομαχικά και πύραυλοι.

Στρατιωτικές πηγές του Πενταγώνου εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει νέα, ακόμη καταστροφικότερα και πιθανώς άγνωστα όπλα ενώ καθημερινά η αμερικανική κυβέρνηση επισημαίνει το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά και βιοχημικά όπλα βλέποντας ότι η Ουκρανία αντιστέκεται.

O γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, αναμένεται να αναχωρήσει από το Βουκουρέστι αύριο, 20 Μαρτίου (16:30), με πτήση της εταιρείας TAROM, με προορισμό την Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr