Σάλος με το αν Ρώσοι κοσμοναύτες φόρεσαν στολή στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας- Τι απαντά η Roskosmos

Ρώσοι κοσμοναύτες εμφανίστηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φορώντας κίτρινες φόρμες και μπλε λεπτομέρειες, που παραπέμπουν στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. 

Η εικόνα έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας πλήθος σχολίων εντούτοις οι κοσμοναύτες εξ αρχής δεν προέβησαν σε κάποια συγκεκριμένη τοποθέτηση επ'΄αυτού.

Ο Όλεγκ Αρτέμιεφ, ο Ντένις Ματβέγιεφ και ο Σεργκέι Κορσάκοφ επέβαιναν στο Soyuz MS-21 που εκτοξεύθηκε επιτυχώς από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ την Παρασκευή 18/3.

Μετά από τρεις ώρες έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, από όπου βρίσκονται άλλοι δύο Ρώσοι, τέσσερις Αμερικανοί καθώς και ένας Γερμανός.

Η άφιξη τους έγινε μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Διαστήματος, ο οποίος είπε πως ανέστειλε την κοινή αποστολή με τη Ρωσία ρομποτικού ρόβερ στον Άρη, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

H άφιξη των εν λόγω κοσμοναυτών ήταν η πρώτη μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Οι στολές πτήσης του νέου πληρώματος είναι φτιαγμένες στα χρώματα του εμβλήματος του Bauman State Technical University της Μόσχας από το οποίο αποφοίτησαν και οι τρεις κοσμοναύτες. Το να βλέπεις την ουκρανική σημαία παντού και σε όλα είναι τρελό. Μερικές φορές το κίτρινο είναι απλά κίτρινο» ανέφερε μετά τα σχόλια που ξέσπασαν, εκπρόσωπος  Τύπου της Roskosmos, σε ανάρτησή στο Telegram.

Σημειώνεται πως φωτογραφίες τους διανεμήθηκαν από την ίδια την Roscosmos.

Η τυπική ρωσική στολή πτήσης είναι αμιγώς μπλε χρώματος και τουλάχιστον ένας εκ των κοσμοναυτών εθεάθη να την φορά πριν την εκτόξευση της διαστημικής κάψουλας Σογιούζ από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Ερωτηθείς σχετικά με τις στολές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά κατόπιν της άφιξής τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο επικεφαλής της αποστολής Ολέγκ Αρτέμιεφ, ανέφερε σύμφωνα με τον Guardian πως  «κάθε πλήρωμα επιλέγει ένα χρώμα που δείχνει διαφορετικό. Ήταν η σειρά μας να επιλέξουμε. Η αλήθεια είναι ότι είχε συσσωρευτεί πολύ κίτρινο ύφασμα/υλικό, και έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Γι' αυτό έπρεπε να φορέσουμε κίτρινες στολές πτήσης».

Πηγή βίντεο: ap

Πηγή: Reuters- CNN- Guardian

Πηγή: skai.gr