Οι Ρώσοι σφυροκοπούν την Ανατολική Ουκρανία - Νεκροί και τραυματίες από χτύπημα σε αγωγό αερίου στο Λουγκάνσκ

Ευρείας κλίμακας βομβαρδισμούς από εναέρια και επίγεια μέσα διεξάγει τις τελευταίες ώρες στην ανατολική και νότια Ουκρανία η ρωσική δύναμη εισβολής, σφυροκοπώντας τις περιοχές του Χαρκόβου, του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ.

Οι αναφορές για νεκρούς και τραυματίες είναι πολλές, ενώ σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, επλήγη αγωγός φυσικού αερίου στο Λουγκάνσκ, με συνέπεια να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν σοβαρά τουλάχιστον άλλοι τρεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ρώσοι βομβάρδισαν τον αγωγό αερίου που συνδέει τις πόλεις Σεβεροντόνετσκ και Λισιχάνσκ, ενώ χτύπησαν και την πόλη Κρεμίνα στην ίδια περιφέρεια.

«Βρέθηκε ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων νεκρός κοντά σε σχολικό συγκρότημα στην Κρεμίνα και άλλες τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν τραυματισμένες από βομβαρδισμό στο Λισιχάνσκ», ανέφερε Ουκρανός αξιωματούχος.

Όπως αναφέρουν τοπικές πηγές, το Σεβεροντόνετσκ έχει προβλήματα τόσο σε θέρμανση, όσο και σε ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ καταβάλονται αγωνιώδεις προσπάθειες για να αποκατασταθούν οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης. «Η πόλη είναι χωρίς νερό και αέριο και ενώ οι εχθρικές δυνάμεις συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς», δήλωσε τοπικός παράγοντας.

Ανασυγκρότηση ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ουκρανών, οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στο στάδιο της ανασυγκρότησής τους στην περιοχή, καθώς παρατηρείται μεγάλη μετακίνηση στρατευμάτων και οχημάτων, τα οποία προέρχονται από το ρωσικό έδαφος.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μπλοκάρει όλες τις εισόδους στο Χάρκοβο, ενώ συνεχίζουν τον βομβαρδισμό σε στρατηγικής σημασίας στόχους.

Γύρω από την πόλη Ιζιούμ βρίσκονται 22 ρωσικές μονάδες, με χίλιους στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα η κάθε μία από αυτές.

Στο Ντονέτσκ, οι Ρώσοι ελέγχουν πλήρως την περιοχή στις πόλεις Ποπάσνα και Ρούμπιζν, καθώς και το λιμάνι της Μαριούπολης, το οποίο θεωρείται -και είναι- στρατηγικής σημασίας.

Πηγή: skai.gr