Κλείσιμο

Μπαράζ εκρήξεων σε Οδησσό και Κίεβο- Πυραυλικές επιθέσεις στη Βινίτσια

Μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκαν πριν από λίγα λεπτά κοντά στην πόλη της Οδησσού. 

Λίγο νωρίτερα, η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην Οδησσό, Έλλη Κασόλη, έκανε λόγο για βροχή από αντιαεροπορικά πυρά. 

«Είδαμε τα τροχιοδεικτικά στον αέρα, είδαμε μικρές εκρήξεις στον αέρα και αυτή τη στιγμή πετάει ένα ουρκανικό drone». 

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες γίνεται μια προσπάθεια από τους Ρώσους να χαρτογραφήσουν την Οδησσό, να δουν πως λειτουργεί το σύστημα αεράμυνας της πόλης. 

Δυνατές εκρήξεις όμως σημειώθηκαν και στο κέντρο του Κιέβου, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην ουκρανική πρωτεύουσα, Μίλτος Σακελλάρης και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό έχουν γίνει προσπάθειες από τις ρωσικές δνάμεις σε πολλά σημεία να προχωρήσουν σε αντεπίθεση, αλλά δεν τα έχουν καταφέρει. Αντίθετα, έχουν υποσχωρήσει. Όπως λένε Ουκρανοί αξιωματούχοι η κατάσταση ελέγχεται πλήρως και οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε όλα τα σημεία. 

Τονίζουν δε ότι ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να επιτεθεί στο Ιρπίν, ενώ κινήσεις υπάρχουν στο Μπροβάσκι, ωστόσο οι ουκρανικές δυνάμεις απαντούν στις επιθέσεις του και δεν μπορούν να προχωρήσουν. 

Μάλιστα, οι Ουκρανοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά ή χημικά όπλα, ωστόσο ακόμα δεν έχουν συγκεντρώσει σχετικές πληροφορίες. 

Στη Λβιβ, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, Σταύρος Ιωαννίδης, το απόγευμα ήχησαν οι σειρήνες της εναέριας επιδρομής.

Όπως είπε, νωρίτερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι κρουζ έπληξαν πολλά κτίρια, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να πλήξουν τη διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Βίνιτσια.

«Οι συνέπειες της πυραυλικής επίθεσης από τους κατακτητές αποσαφηνίζονται», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: skai.gr