Ουκρανία: Η Σολεντάρ παραδόθηκε στις ρωσικές δυνάμεις - Ο στρατός παραδέχθηκε ότι εγκατέλειψε την πόλη

«Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν προκειμένου να αναδιπλωθούν σε θέσεις που είχαν προετοιμάσει»

Ο ουκρανικός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι εγκατέλειψε την πόλη Σολεντάρ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δύο εβδομάδες αφότου η Μόσχα είχε ανακοινώσει την κατάληψή της.

«Έπειτα από μήνες δύσκολων μαχών (...) οι ουκρανικές δυνάμεις την εγκατέλειψαν προκειμένου να αναδιπλωθούν σε θέσεις που είχαν προετοιμάσει», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της ανατολικής ζώνης, Σέρχιι Τσερεβάτι, αρνούμενος ωστόσο να διευκρινίσει πότε πραγματοποιήθηκε η υποχώρηση αυτή.

 Αυτή η μικρή πόλη της περιοχής του Ντονέτσκ, που είχε 11.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, γνωστή για τα αλατωρυχεία της, βρίσκεται κοντά στην Μπαχμούτ.

Σε βίντεο που δημοσιεύουν τα ουκρανικά μέσα, η πόλη φαίνεται ισοπεδωμένη από τις πολύμηνες και πολύνεκρες μάχες.

Η υποχώρηση από τη Σολεντάρ ήταν «ελεγχόμενη, καμία περικύκλωση ή μαζική σύλληψη στρατιωτικών μας δεν έλαβε χώρα», δήλωσε ο Τσερεβάτι, ο οποίος διέψευσε ότι οι ουκρανοί στρατιώτες «διέφυγαν».

Προτού οπισθοχωρήσουν, τα ουκρανικά στρατεύματα «επέφεραν απίστευτες απώλειες» στους Ρώσους, είπε ακόμη, υπογραμμίζοντας πως η ουκρανική στρατηγική στη ζώνη αυτή συνίστατο στην «εξάντληση του εχθρού».

Ο ρωσικός στρατός και οι μισθοφόροι της Wagner ανακοίνωσαν πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες ότι κατέλαβαν τη Σολεντάρ, στρατηγικής σημασίας πόλη κοντά στο Μπαχμούτ. Το Κίεβο έχει διαψεύσει αυτόν τον ισχυρισμό, υποστηρίζοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να πολεμούν στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Πηγή: skai.gr