Ουκρανία: Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έπληξε αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot - Αξιολογούμε την κατάσταση λένε οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το χτύπημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιθέσεων τα ξημερώματα - Το Κίεβο, υποστηρίζει από την πλευρά του ότι εξουδετέρωσε το πιο ισχυρό υπερηχητικό όπλο του Κρεμλίνου

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε σήμερα ότι κατέστρεψε ένα αμερικανικό σύστημα αεράμυνας Patriot στο Κίεβο κατά τη διάρκεια των ρωσικών επιθέσεων που σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζικό χτύπημα με όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλης εμβέλειας από αέρα και θάλασσα στα σημεία ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και στους χώρους αποθήκευσης πυρομαχικών, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδίδεται από δυτικές χώρες», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram το ρωσικό υπουργείο. «Ο στόχος των επιθέσεων επετεύχθη. Όλα τα αντικείμενα έχουν χτυπηθεί».

Ο ουκρανικός στρατός από την πλευρά του αρνήθηκε να σχολιάσει τον ρωσικό ισχυρισμό, ωστόσο, η Ουκρανία είπε ότι αναχαίτισε και τους 18 ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν στη χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, συμπεριλαμβανομένων έξι πυραύλων Kinzhal. Μάλιστα, όπως υποστήριξε το Κίεβο, εξουδετέρωσε το πιο ισχυρό υπερηχητικό όπλο του Κρεμλίνου, καταρρίπτοντας έξι στους έξι πυραύλους Kinzhal.

Οι ΗΠΑ αξιολογούν πιθανή ζημιά στο πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot 

Από την πλευρά του αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών μιλώντας στο CNN ανέφερε ότι αξιολογείται πιθανή ζημιά που υπέστη το αμερικανικό σύστημα Patriot από τις μαζικές ρωσικές επιθέσεις. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν το σύστημα πρέπει να αποσυρθεί πλήρως ή απλά να επισκευαστεί επιτόπου από τους Ουκρανούς. Τόνισε ωστόσο, ότι δεν καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πηγή: skai.gr