«Αχαρακτήριστη επίθεση»: Ο Μακρόν καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό ανιψιού της συζύγου του Μπριζίτ

"Αυτές είναι απαράδεκτες και αδικαιολόγητες ενέργειες", δήλωσε ο Μακρόν κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε σήμερα Τρίτη την "απαράδεκτη" και "αχαρακτήριστη" επίθεση σε βάρος ενός μικρανιψιού της συζύγου του Μπριζίτ στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ο ανιψιός της Μπριζίτ Μακρόν ξυλοκοπήθηκε άγρια στην Αμιένη σε ένα συμβάν που σημειώθηκε στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

"Αυτές είναι απαράδεκτες και αδικαιολόγητες ενέργειες", δήλωσε ο Μακρόν κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ρέικιαβικ."Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία". Καμιά μορφή βίας δεν δικαιολογείται", ξεκαθάρισε. 

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν εξέφρασε νωρίτερα επίσης την οργή της για τη «δειλία, τη βλακεία και τη βία» των δραστών της άγριας επίθεσης που δέχθηκε χθες βράδυ ο ανιψιός της. 

«Στέκομαι απόλυτα αλληλέγγυα στην οικογένειά μου», είπε σε δήλωσή της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Έχω καταγγείλει επανειλημμένα τέτοιου είδους βία που μπορεί να οδηγήσει μόνο προς το χειρότερο», πρόσθεσε η σύζυγος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ