Κλείσιμο

Γερμανός υπουργός Oικονομίας: Η Γερμανία θα φτωχύνει λόγω του πολέμου, αλλά είναι μικρό το τίμημα 

Ο υπουργός Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα, Ρόμπερτ Χάμπεκ προειδοποίησε ότι η χώρα του -η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης- θα δεχθεί πλήγμα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε απερίφραστα την Τετάρτη στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι «θα είμαστε φτωχότεροι».

«Δεν είναι δυνατό αυτή η ιστορία να τελειώσει χωρίς κόστος για τη γερμανική κοινωνία, είναι αδιανόητο. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε αυτό το τίμημα που είναι αρκετά μικρό σε σύγκριση με τα δεινά στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

«Πληρώνουμε [ένα] υψηλό τίμημα, ένα τίμημα που δεν συγκρίνεται με το τίμημα που πληρώνουν οι Ουκρανοί. Πεθαίνουν, εκτοπίζονται, βομβαρδίζονται, βομβαρδίζονται, έχουμε υψηλό πληθωρισμό» τόνισε ο Χάμπεκ. 

Την Τετάρτη, η Γερμανία εξέδωσε προληπτική «έγκαιρη προειδοποίηση» για πιθανές ελλείψεις φυσικού αερίου, αφού η Ρωσία δήλωσε ότι ήθελε να πληρωθεί σε ρούβλια και απείλησε να διακόψει τις προμήθειες εάν αυτό δεν συμβεί. Η Δύση έχει διαμηνύσει στη Μόσχα πως οι προμήθειες ενέργειας από τη Ρωσία θα πληρώνονται μόνο σε ευρώ ή σε δολάρια ΗΠΑ.
 

Πηγή: skai.gr