WSJ: Η ΕΕ εξετάζει νέο πλήγμα στη Ρωσία – Κυρώσεις σε τράπεζες, οικογένειες ολιγαρχών

Σε νέο πλήγμα στη ρωσική οικονομία προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το πακέτο κυρώσεων για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα περιλαμβάνει νέες κυρώσεις κατά ρωσικών τραπεζών και ισχυρότερους περιορισμούς στη χρήση κρυπτονομισμάτων και μπορεί να επηρεάσει μέλη της οικογένειας Ρώσων επιχειρηματιών.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες σταθμίζουν νέα βήματα για να αυξήσουν την πίεση στη ρωσική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης περισσότερων τραπεζών και άλλων μελών οικογενειών ολιγαρχών, λένε διπλωμάτες και αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις συζητήσεις» αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζουν κοινές ομάδες εργασίας με στόχο να διασφαλίσουν ότι οι κυρώσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά. 

Οι υπερατλαντικές προσπάθειες περιλαμβάνουν και την άσκηση πίεσης σε τρίτες χώρες που επιτρέπουν σε Ρώσους και εταιρείες να μεταφέρουν περιουσιακά τους στοιχεία εκτός Ρωσίας εκτός δικαιοδοσίας κυρώσεων της Δύσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι Μόσχα και Τεχεράνη θα κάνουν ενέργειες για να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις.

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Δεν έχει γίνει σαφές αν αναφερόταν αποκλειστικά στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ή επίσης και στις δυτικές κυρώσεις κατά του Ιράν.

Πηγή: skai.gr