Σφοδροί βομβαρδισμοί σε Χάρκοβo και Λβιβ- Υπό ρωσικό έλεγχο το Σλάουβιτς- «Πολιορκημένο» το Τσερνίχιβ

Πεδίο σφοδρών βομβαρδισμών έγινε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας το Χάρκοβο, όπου αργά χθες το βράδυ, ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα πυρηνικό ερευνητικό κέντρο.

Σε ανάρτησή του στο twitter, το ουκρανικό κοινοβούλιο, αναφέρει ότι είναι αδύνατο να εκτιμηθεί το εύρος των ζημιών λόγω των εχθροπραξιών που δεν σταματούν στην περιοχή της πυρηνικής εγκατάστασης. 

Νωρίτερα χθες, στην πόλη Λβιβ, βομβαρδίστηκαν μία αποθήκη καυσίμων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές οτι καταρρίφθηκε χθες το βράδυ ρωσικος πυραυλος στο Βολίν, βορεια της Λβιβ, ενώ αποθήκες πετρελαίου χτυπήθηκαν και στο Ρίβνεο.

Υπό ρωσικό έλεγχο έχει τεθεί, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές  και η πόλη Σλάβουτιτς, όπου διαμένει το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 3 νεκρούς.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η κατάσταση στην πολιουρκούμενη πόλη Τσερνίχιβ, όπου 130.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ 44 έχουν τραυματιστεί βαριά και δεν μπορούν να μεταφερθούν εκτός πόλης για να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Από την πλευρά του, το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην τελευταία του ενημέρωση ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δεν ολοκλήρωσε κανένα από τα «προκαθορισμένα έργα» της το Σάββατο, αλλά έχει «εν μέρει» επιτύχει σε ορισμένες περιοχές, ενώ οι δυνάμεις σε πολλά μέρη σε όλη τη χώρα ήταν υπό ανασυγκρότηση.

Ανέφερε ότι «ορισμένες μονάδες του 35ου Στρατού Συνδυασμένων Όπλων των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων,υπέστησαν σημαντικές απώλειες», ανασυγκροτήθηκαν, ενώ αρκετές μονάδες είχαν διατεθεί στην περιοχή του Τσερνόμπιλ. 

«Είναι πιθανό μετά την εφαρμογή αυτών των μέτρων, την ανασύνταξη και την ενίσχυση των δυνάμεων κατοχής, οι κατακτητές να επαναλάβουν τις ενέργειες αυτές για να αποκλείσουν το Κίεβο από τη νοτιοδυτική κατεύθυνση», σημείωνε στην ανακοίνωση. 

Στο μεταξύ, ανέφερε ότι «εχθρικές μονάδες» σταμάτησαν στο Μπρόβαρι, ένα ανατολικό προάστιο του Κιέβου και πρόσθεσε ότι σε δύο άλλα χωριά ανατολικά του Κιέβου, Λουκιανβίκα και Ρουντνίτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν «σημαντικές απώλειες» και αποσύρθηκαν στους οικισμούς Pisky και Nova Basan. .

Στην βαριά βομβαρδισμένη πόλη Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, οι ρωσικές προσπάθειες είχαν ως κύριο στόχο «την αναπλήρωση των τρεχουσών απωλειών, την αποκατάσταση του εξοπλισμού και το χτύπημα σε μη στρατιωτικές υποδομές της πόλης».

Πηγή: skai.gr