«Αδύνατη κι επικίνδυνη» η απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο Αζότ λόγω σφοδρών μαχών

Μεταξύ των αμάχων βρίσκονται και 38 παιδιά

Το εργοστάσιο χημικών Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ, το οποίο σφυροκοπούν οι ρωσικές δυνάμεις, έχει σχεδόν καταστραφεί από ρωσικούς πυραύλους, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός εν μέσω της ανησυχίας για την τύχη των 568 αμάχων που έχουν βρει καταφύγιο εκεί.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουγκάνσκ είπε σήμερα ότι η απομάκρυνση των αμάχων από το εργοστάσιο, χωρίς την πλήρη κατάπαυση του πυρός, είναι επί του παρόντος αδύνατη και επικίνδυνη εξαιτίας των σφοδρών μαχών και του αδιάκοπου βομβαρδισμού.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Σεργκίι Γκαϊντάι ανέφερε μάλιστα ότι μεταξύ των αμάχων που έχουν καταφύγει εκεί είναι και 38 παιδιά.

«Δεν υπάρχουν άθικτα διοικητικά κτίρια στους χώρους του εργοστασίου χημικών», έγραψε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιστέκονται στις επιθέσεις των Ρώσων που εκτυλίσσονται εδώ και εβδομάδες.

«Οι μάχες για τον έλεγχο του Σεβεροντονέτσκ συνεχίζονται», αναφέρεται. Παρότι η Ρωσία μετακινεί περισσότερες δυνάμεις πυροβολικού στην περιοχή, τόσο το γενικό επιτελείο όσο και ο Γκαϊντάι ανακοίνωσαν ότι απωθήθηκε μια επίθεση στο προάστιο Σολότι.

Ενώ η Ρωσία έχει καταλάβει τις αστικές περιοχές της πόλης, ουκρανοί στρατιώτες έχουν οχυρωθεί σε βιομηχανικές ζώνες και στο εργοστάσιο χημικών.

Οι εναπομείναντες κάτοικοι της πόλης επίσης φέρεται ότι έχουν παγιδευτεί μέσα στο εργοστάσιο και έχουν αποτύχει όλες οι απόπειρες απομάκρυνσής τους.

Σύμφωνα με το Κίεβο, μια μεγάλη ρωσική επίθεση στη στρατηγικής σημασίας πόλη Σλοβιάνσκ, δυτικά του Σεβεροντονέτσκ, έχει μέχρι στιγμής αποτύχει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ