Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις τα ξημερώματα σε Χάρκοβο και Ζαπορίζια

Σειρά εκρήξεων συγκλόνισε σήμερα τις ουκρανικές πόλεις Χάρκοβο και Ζαπορίζια, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τα πυραυλικά τους πλήγματά τους σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Σειρά εκρήξεων συγκλόνισε σήμερα τις ουκρανικές πόλεις Χάρκοβο και Ζαπορίζια, σύμφωνα με τις αρχές, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τα πυραυλικά τους πλήγματα στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, βάζοντας στόχο εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Πύραυλοι έπληξαν βιομηχανική μονάδα στο Χάρκοβο , δήλωσε ο δήμαρχός του Ιχόρ Τερέκοφ, προσθέτοντας ότι τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν υπάρχουν απώλειες ούτε έχουν αποτιμήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Ωστόσο ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεγκούμποφ δήλωσε ότι 5 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Οι πληροφορίες για τις εκρήξεις στην Ζαπορίζια προήλθαν από τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολεξάντρ Στάρουκ.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες γι'αυτές.

Σε χθεσινή δήλωση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε οι ρώσοι εισβολείς έχουν βάλει πλέον στο στόχαστρο το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας του και ανέφερε ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατά ενεργειακών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία «έχουν σκοπό να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης και θέρμανσης αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ώστε να υποχρεώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ουκρανούς να αναζητήσουν καταφύγιο στις χώρες σας (της ΕΕ)».

Πηγή: skai.gr