Κλείσιμο

«Αναβάλλεται εκκένωση αμάχων από άλλες περιοχές της Μαριούπολης» αναφέρουν οι τοπικές αρχές

Ένα σχέδιο απομάκρυνσης των αμάχων από περιοχές της κατεστραμμένης ουκρανικής πόλης, της Μαριούπολης, εκτός από τη χαλυβουργία Αζοφτάλ, αναβάλλεται για τις 8 το πρωί το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης.

Παράλληλα, η Μόσχα ανέφερε ότι 80 άμαχοι απομακρύνθηκαν από τη χαλυβουργία στη Μαριούπολη. "Ογδόντα πολίτες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά διασώθηκαν", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι "αυτοί που ήθελαν να φύγουν προς τις περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς του Κιέβου παραδόθηκαν σε εκπροσώπους του ΟΗΕ".

Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων που απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στην Μαριούπολη θα φτάσει στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία πόλη Ζαπορίζια, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η απομάκρυνση των αμάχων από το Azovstal άρχισε. Μια πρώτη ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων κατευθύνεται προς το ελεγχόμενο έδαφος (από την Ουκρανία). Αύριο θα τους υποδεχτούμε στη Ζαπορίζια.Είμαι ευγνώμων την ομάδα μας! Τώρα εκείνοι, μαζί με τα (Ηνωμένα Έθνη), εργάζονται για την απομάκρυνση άλλων αμάχων από το εργοστάσιο» έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Πηγή: skai.gr