Μήνυμα νίκης από Ουκρανό αξιωματικό στο Ιζιούμ – Πανηγυρίζουν οι κάτοικοι – Δείτε βίντεο

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε το πρωί πως μέσα σε 24 ώρες ανακατέλαβε «περισσότερες από 20 τοποθεσίες», στο πλαίσιο της αντεπίθεσής του εναντίον του ρωσικού στρατού.

Μήνυμα νίκης έστειλε ο Ουκρανός αξιωματικός Γιούρι Κοτσεβένκο από την κεντρική πλατεία την στρατηγικής σημασίας πόλη Ιζιούμ που ανακατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις από τους Ρώσους. 

«Στην κεντρική πλατεία του Ιζιούμ. Το τοπικό διοικητήριο ακόμα φλέγεται. Τα πάντα εδώ πέρα είναι κατεστραμμένα. Αλλά δεν πειράζει όλα θα τα ξανακτίσουμε. Το Ιζιούμ ήταν, είναι και πάντα θα είναι Ουκρανία. Να εμπιστεύεστε τις ουκρανικές δυνάμεις. (κάτοικοι: «Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους ήρωες μας!») Μπορείτε να ακούσετε αυτό; (κάτοικοι: «Ουκρανία υπεράνω όλων!») Είδατε πώς μας υποδέχονται οι ντόπιοι».

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε το πρωί πως μέσα σε 24 ώρες ανακατέλαβε «περισσότερες από 20 τοποθεσίες», στο πλαίσιο της αντεπίθεσής του εναντίον του ρωσικού στρατού. Στο σύνολο της γραμμής του μετώπου, «οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να διώξουν τον εχθρό από περισσότερες από 20 τοποθεσίες» μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε ο στρατός με την πρωινή αναφορά του.

Ο ουκρανικός στρατός απελευθέρωσε την στρατηγικής σημασίας πόλη Ιζιουμ στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση που έχει σπάσει τις ρωσικές γραμμές άμυνας, ανακοίνωσε τη νύχτα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά το καθημερινό του διάγγελμα την 200ή ημέρα του πολέμου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τους ουκρανούς στρατιώτες «που απελευθέρωσαν εκατοντάδες πόλεις και χωριά μας (...) πιο πρόσφατα την Μπαλάκλια, το Ιζιουμ και το Κουπιάνσκ».

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ