Αμερικανός αξιωματούχος: Ακινητοποιημένα 15 χλμ. έξω από το Κίεβο τα ρωσικά στρατεύματα

Σχεδόν όλες οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία παραμένουν ακινητοποιημένες, αφού σημειώθηκε μικρή πρόοδος το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ενημέρωση του Πενταγώνου.

Τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 15 χιλιόμετρα (9 μίλια) από το κέντρο του Κιέβου, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters και πρόσθεσε ότι έχουν εκτοξεύσει περισσότερους από 900 πυραύλους, αλλά ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας εξακολουθεί να αμφισβητείται. 

Σημειώνεται ότι δύο μεγάλες εκρήξεις ακούστηκαν στα δυτικά προάστια του Κιέβου, το ξημέρωμα της 20ης ημέρας πολέμου στην Ουκρανία..

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στην ουκρανική πρωτεύουσα, Μίλτος Σακελλάρης, επλήγη ξανά η περιοχή Όμπολον, όπου χθες χτυπήθηκε εννιαώροφη πολυκατοικία.

Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι Ukraine 24, πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την λευκορωσική πλευρά, ωστόσο η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οι επιθέσεις στις πόλεις Τσέρνιγκοφ και Χάρκοβο παραμένουν επίσης στάσιμες, είπε ο αξιωματούχος, ωστόσο η Ρωσία έχει χωρίσει μια δύναμη 50-60 οχημάτων για να κινηθεί προς την πόλη Ιζιούμ.

Στο μεταξύ, η Ουκρανία συνεχίζει να υπερασπίζεται τη Μαριούπολη, αν και η πόλη παραμένει απομονωμένη, είπαν, ενώ στο μέτωπο του Νικολάεφ οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν πλησιάσει την πόλη.

Πηγή: skai.gr