Ουκρανία: Αεροπορική επιδρομή σε ρωσικό σημείο ελέγχου στο δρόμο προς Κίεβο- Δείτε βίντεο

Ένα βίντεο που δείχνει ρωσικό σημείο ελέγχου στον δρόμο προς το Κίεβο να «καταστρέφεται» από αεροπορική επιδρομή έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

«Η Πολεμική μας Αεροπορία δουλεύει!», ανέφερε σε σχετική ανάρτηση στο Twitter. 

Σημειώνεται ότι ρωσικές δυνάμεις ενισχύονται τις τελευταίες ώρες γύρω από το Κίεβο.

Λίγα λεπτά πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα. 

Σε μήνυμά του στο Telegram, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου, αναφέρει ότι η πόλη βρίσκεται σε συναγερμό για αεροπορική επιδρομή και θα πρέπει όλοι να αναζητήσουν καταφύγιο άμεσα.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ακούστηκαν εκρήξεις και στη συνέχεια πυροβολισμοί στην πόλη. 

Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες, από την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, δείχνουν σπίτια και άλλα κτίρια στις φλόγες, εκτεταμένες ζημιές και κρατήρες κατά μήκος της κοινότητας Μοσχούν, βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Διακρίνονται επίσης μεγάλες ουρές αυτοκινήτων που προσπαθούν να φύγουν από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι φωτογραφίες από το Maxar φαίνεται να υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες «πυροβολούν ενεργά σε κατοικημένες περιοχές» - και σε μια φωτογραφία, μια φωτεινή λάμψη στο στόμιο φαίνεται από ένα πυροβόλο όπλο.

Εκτεταμένες ζημιές καταγράφονται και στο Μοσχούν, μια πόλη βορειοδυτικά του Κιέβου, ενώ οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε στο αεροδρόμιο Χοστόμελ. 

Πηγή: skai.gr