9 νεκροί και 57 τραυματίες μετά την επίθεση με ρωσικούς πυραύλους στη στρατιωτική βάση του Λβιβ

9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 57 τραυματίστηκαν στην αεροπορική επιδρομή στο Λβιβ, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του τοπικού κυβερνήτη.

Η στρατιωτική βάση χρησιμοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων και είναι η πρώτη επίθεση μετά τις ρωσικές προειδοποιήσεις ότι θα στοχοποιηθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ.

Ο τοπικός κυβερνήτης ισχυρίζεται ότι η Ρωσία εκτόξευσε 30 ρουκέτες στο στρατιωτικό κέντρο Γιαβορίβ.

«Οι εισβολείς πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους», ανέφερε σε δήλωσή της η διοίκηση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας στρατιωτικής μονάδας, δήλωσε ο Αντόν Μιρόνοβιτς, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Χερσαίων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax Ουκρανίας. Η εν λόγω στρατιωτική βάση χρησιμοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων και είναι η πρώτη επίθεση μετά τις ρωσικές προειδοποιήσεις ότι θα στοχοποιηθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έρχεται μετά τις ρωσικές προειδοποιήσεις ότι θα στοχοποιηθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ.

Σε απόσταση μόλις 15 μιλίων από τα πολωνικά σύνορα - και επομένως από το έδαφος του ΝΑΤΟ - φαίνεται να είναι η πιο δυτική επίθεση από τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν από την έναρξη της εισβολής.

Μόλις χθες, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε ότι οι δυτικές αυτοκινητοπομπές όπλων προς την Ουκρανία αποτελούν «νόμιμο στρατιωτικό στόχο».

Πηγή: skai.gr