Ουκρανία: 31 «ύποπτα δέματα» έχουν σταλεί σε ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία σε 15 χώρες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα υποστήριξε ότι  οι ουκρανικές πρεσβείες και τα προξενεία λειτουργούν ήδη εδώ και μία εβδομάδα σε καθεστώς αυξημένης ασφάλειας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε ότι 31 «ύποπτα δέματα» έχουν σταλεί σε ουκρανικές πρεσβείες και προξενεία σε 15 χώρες σε αυτό που το Κίεβο έχει περιγράψει ως «εκστρατεία τρόμου και εκφοβισμού».

«Τις τελευταίες δύο ημέρες, ύποπτα πακέτα έχουν φτάσει σε πρεσβείες στην Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και τη Δανία, καθώς και σε προξενεία στο Γκντανσκ. Συνολικά, έχουμε ήδη 31 πακέτα σε 15 χώρες: Αυστρία (1), Βατικανό (1), Δανία (1), Ισπανία (5), Ιταλία (4), Καζακστάν (1), Ολλανδία (1), Πολωνία (6). ), Πορτογαλία (2), Ρουμανία (2), ΗΠΑ (1), Ουγγαρία (2), Γαλλία (1), Κροατία (1), Τσεχία (2)» αναφέρει ο Κουλέμπα στην ανάρτησή του στο facebook. 

Ο Ουκρανός υπουργός τόνισε ότι οι ουκρανικές πρεσβείες και τα προξενεία λειτουργούν ήδη εδώ και μία εβδομάδα σε καθεστώς αυξημένης ασφάλειας. Υποστήριξε δε πως, όλοι οι φάκελοι «σημείωναν την ίδια διεύθυνση του αποστολέα: Αντιπροσωπεία Tesla στη γερμανική πόλη Sindelfingen». Υπογράμμισε ότι τα πακέτα έχουν σταλεί σε ταχυδρομεία που δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα παρακολούθησης βίντεο και πως οι αποστολείς τους φρόντισαν ώστε να μην αφήσουν ίχνη DNA στα πακέτα. Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, αυτό, ειδικότερα, δείχνει ότι η πράξη υλοποιείται από επαγγελματίες.

Πηγή: skai.gr