Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε προτάσεις για τέλος του πολέμου όταν εμφανιστούν προοδευτικοί ηγέτες

«Η Δύση έχει σταματήσει να συνεργάζεται μαζί μας. Έχει χτίσει ένα τείχος, σε γενικές γραμμές», επισήμανε ο Λαβρόφ

Η Ρωσία θα είναι έτοιμη να διεξαγάγει έναν σοβαρό διάλογο με τις δυτικές χώρες, όταν στην εξουσία ανέβουν προοδευτικοί ηγέτες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την ομιλία του στο φόρουμ Primakov Readings την Τετάρτη.

«Η Δύση έχει σταματήσει να συνεργάζεται μαζί μας. Έχει χτίσει ένα τείχος, σε γενικές γραμμές. Απλώς διατηρούμε επαφή με όσους είναι έτοιμοι για αυτό», επισήμανε ο Λαβρόφ. «Όταν και αν δούμε ότι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις χώρες και τους οργανισμούς, που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορούν να δουν λίγο πιο πέρα ​​από τους διετείς εκλογικούς κύκλους, λίγο πιο βαθιά από την επιθυμία να στείλουν τον γιο κάποιου στη φυλακή ή, αντίθετα, να αποδείξουν την ανικανότητα κάποιου, αλλά να μην κάνουν τίποτα πέρα ​​από αυτό, τότε φυσικά θα είμαστε έτοιμοι για μια σοβαρή συζήτηση» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός. 

«Την ίδια στιγμή, εν αναμονή αυτής της φωτεινής εποχής, είμαστε πάντα έτοιμοι να μιλήσουμε με λογικούς ανθρώπους από την κοινότητα των ειδικών, με ευχαρίστηση», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Τόνισε ακόμα ότι δεν είναι η Ρωσία εκείνη που έχει μετατρέψει σε «τραγωδία» την τρέχουσα κατάσταση.

«Πιστεύω ότι αυτή είναι μια τραγωδία για τον δυτικό πολιτισμό, για το δυτικό σύστημα της παγκόσμιας τάξης, το οποίο στηρίχθηκε στις αρχές της παγκοσμιοποίησης που είχαν προβάλει οι Αμερικανοί. Αυτές οι αρχές έχουν απαξιωθεί πλήρως ως ένα αναξιόπιστο σύστημα που δεν μπορεί να σεβαστεί και να διατηρήσει τις δικές της αρχές και μηχανισμούς που επιβάλλονται σε όλους τους άλλους», κατέληξε ο Λαβρόφ.

Πηγή: skai.gr