Παρέμβαση Όρμπαν στα εσωτερικά των ΗΠΑ: Αν κερδίσει τις εκλογές, ο Τραμπ θα φέρει την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Όρμπαν τόνισε ότι "η Ουγγαρία θα ενδιαφερόταν να δει έναν υποστηρικτή της ειρήνης στο τιμόνι των Ηνωμένων Πολιτειών".

Ανοιχτή παρέμβαση του Βίκτορ Όρμπαν στα εσωτερικά των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024, θα μπορέσει να επιτύχει μια διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

"Υπάρχει ένας άνθρωπος στη Δύση που θα μπορούσε να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο και να φέρει ειρήνη. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ", δήλωσε εμφατικά ο Όρμπαν στο ραδιόφωνο Kossuth την Παρασκευή. Τόνισε ότι "η Ουγγαρία θα ενδιαφερόταν να δει έναν υποστηρικτή της ειρήνης στο τιμόνι των Ηνωμένων Πολιτειών".

Ο Όρμπαν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι αν ο Τραμπ παρέμενε ένοικος του Λευκού Οίκου για δεύτερη θητεία, η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία θα είχε αποφευχθεί. Ορκίστηκε… επίσης υποστήριξη στον Τραμπ, και του ευχήθηκε ανοιχτά επιτυχία στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. 

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πιστεύει ότι όχι μόνο η Ουκρανία και η Ρωσία, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι ο κορυφαίος στρατιωτικός και οικονομικός υποστηρικτής του Κιέβου, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.

Επίσης, ο Βίκτορ Όρμπαν, επικρίνοντας σήμερα το ευρωπαϊκό σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος χορήγησης ασύλου, διερωτήθηκε αν θα χρειαστεί να «αναγκαστούν με τη βία» οι αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στη Γερμανία να «μπουν σε βαγόνια» για την Ουγγαρία. Η αντιπολίτευση κατήγγειλε αμέσως έναν «επαίσχυντο παραλληλισμό με το Ολοκαύτωμα».

Πηγή: skai.gr