Ολλανδία: Μοιράζει δωρεάν αντηλιακά στους πολίτες για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα ποσοστά καρκίνου του δέρματος

Τα δωρεάν αντηλιακά θα διατεθούν σε σχολεία και πανεπιστήμια, σε φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικούς χώρους και ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Δωρεάν αντηλιακή προστασία θα προσφέρει φέτος στους πολίτες της η ολλανδική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα επίπεδα ρεκόρ του καρκίνου του δέρματος στη χώρα.

Τα δωρεάν αντηλιακά θα διατεθούν σε σχολεία και πανεπιστήμια, σε φεστιβάλ, πάρκα, αθλητικούς χώρους και ανοιχτούς δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αιτιολόγησε την απόφασή της αυτή λέγοντας ότι ήθελε να δώσει τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στην αντηλιακή προστασία και να μην ενοχλούνται από παράγοντες όπως το κόστος ή η ταλαιπωρία. Παράλληλα, ελπίζουν ότι η καμπάνια θα μετατρέψει την εφαρμογή της αντηλιακής κρέμας σε μια συνήθεια για όλους.

Η καμπάνια κυκλοφόρησε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ένα φεστιβάλ στην πόλη Μπρέντα, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα NOS.

Το νοσοκομείο Venlo-Venray, κοντά στα γερμανικά σύνορα, αναφέρει ότι συνεργάζεται με κρατικές ασφαλιστικές εταιρείες για τη χρηματοδότηση της παροχής αντηλιακών σε αρκετούς δήμους σε 120 δημοτικά σχολεία.

Οι ιατρικές αρχές έχουν αναφέρει αύξηση ρεκόρ των περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος τα τελευταία χρόνια. Το αντηλιακό έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη προστασία έναντι της ασθένειας και τα παιδιά θα πρέπει να συνηθίσουν να το εφαρμόζουν από μικρή ηλικία, ώστε να γίνεται το ίδιο τελετουργικό όπως το βούρτσισμα των δοντιών, είπε ένας σύμβουλος από ένα θέρετρο κολύμβησης στη Βόρεια Θάλασσα.

Σε όλη την Ευρώπη, τα ποσοστά καρκίνου του δέρματος έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στη γειτονική Γερμανία, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο του δέρματος αυξήθηκε κατά 55% σε σχέση με το 2001.

Πηγή: skai.gr