Νέο σκάνδαλο για τη Disney: Ηθοποιός που έπαιξε υπερήρωά της κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Ο σταρ της ταινίας Black Panther: Wakanda Forever, ο Μεξικανός Τένοκ Χουέρτα, κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από τη Μεξικανή σαξοφωνίστρια Μαρία Έλενα Ρίος. 

Νέο σκάνδαλο αντιμετωπίζει η Marvel Studios, και κατ’ επέκταση η μητρική της Disney… 

Ο σταρ της ταινίας Black Panther: Wakanda Forever, ο Μεξικανός Τένοκ Χουέρτα, κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση από τη Μεξικανή σαξοφωνίστρια Μαρία Έλενα Ρίος. 
Σε μια σειρά από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ρίος αναφέρει ότι ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Namor στο σίκουελ του Μαύρου Πάνθηρα είναι ένα «σεξουαλικό αρπακτικό» (κατά συρροήν κακοποιητή)  που προστατεύεται από την αντιρατσιστική ομάδα Poder Prieto. 

Με αφορμή τη δημοσίευση ενός επεισοδίου Podcast, για την κυκλοφορία του οποίου δεν είχε συναινέσει καθώς δεν είχε πληρωθεί για τη συμμετοχή της, η 31χρονη αποκάλυψε ότι είχε μια διαμάχη με τους μάνατζερ του Χουέρτα.  Όταν αμφισβήτησαν την εκδοχή της μουσικού και ακτιβίστριας είπε ότι απλώς προστάτευαν τον Χουέρτα. 


Η μουσικός εκτιμά θα δημοσιευτούν σύντομα περισσότερα στοιχεία στο φως, καθώς θα λύσουν τη σιωπή τους περισσότερα θύματα του Χουέρτα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή κάποια αντίδραση από τον Χουέρτα.

Σημειώνεται ότι στα τέλη Μαρτίου, συνελήφθη στο Μανχάταν ο ταλαντούχος (υποψήφιος για EMMY) Αμερικανός ηθοποιός Τζόναθαν Μέιτζορς για την επίθεση και κακοποίηση της συντρόφου του, υπόθεση η οποία διερευνάται από τις αμερικανικές αρχές. 

Ο Μέιτζορς ερμηνεύει τον Κανγκ τον Κατακτητή, τον νέο μεγάλο «κακό» του franchise μετά τον Θάνος, κάτι που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη Marvel. Ο Μέιτζορς είχε «κλέψει τις εντυπώσεις» τόσο στις ταινίες και τη σειρά της Marvel Loki, στη σειρά Lovecraft Country όσο και στην τρίτη συνέχεια του Creed. 

Πηγή: skai.gr