Octoberfest: Η γιορτή συνεχίζεται στο Μόναχο (βίντεο - φωτογραφίες)

Οι φανατικοί λάτρεις της μπύρας και χιλιάδες τουρίστες συρρέουν καθημερινά στον χώρο του φεστιβάλ που – ειδικά το βράδυ – σφύζει από κόσμο, γέλια και… τόνους μπίρας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στον κόσμο, το Octoberfest, στο Μόναχο. Το διάσημο φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες (και τα βαρέλια) του στις 17 Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου.

OCTOBERFEST

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, οι φανατικοί λάτρεις της μπύρας και χιλιάδες τουρίστες συρρέουν καθημερινά στον χώρο του φεστιβάλ που – ειδικά το βράδυ – σφύζει από κόσμο, γέλια και… τόνους μπίρας. 

OCTOBERFEST

OCTOBERFEST

Σήμα κατατεθέν του φεστιβάλ, εκτός από την μπύρα, είναι και οι σερβιτόροι με τις παραδοσιακές στολές και… τα γερά μπράτσα, που κουβαλούν τα τεράστια ποτήρια μπύρας με χαμόγελο.

@sch_niko Respekt #oktoberfest #wiesn #münchen #bier #beer #oktoberfest2022 #bedienung ♬ Originalton - sch_niko

Το Octoberfest ξεκίνησε το 1810 από ένα γαμήλιο γλέντι για δύο βαυαρικές βασιλικές οικογένειες και αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στον κόσμο, με τους επισκέπτες του φεστιβάλ στο Μόναχο, να καταναλώνουν περίπου 7 εκατομμύρια λίτρα μπύρας που παράγεται από τις τοπικές ζυθοποιίες.

Στα 200 χρόνια της ιστορίας του έχει ματαιωθεί μόλις 26 φορές, κυρίως λόγω των δύο παγκόσμιων πολέμων αλλά και δύο φορές εξαιτίας ξεσπάσματος χολέρας.

Πηγή: skai.gr