Ο Τραμπ θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση υποψηφίου που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Ο Τραμπ θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση υποψηφίου που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραστεί σήμερα στη συγκέντρωση ενός υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τη θέση του κυβερνήτη της Νεμπράσκας (βορειοδυτικά), ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση από 8 γυναίκες, μεταξύ άλλων μιας γερουσιάστριας.

Ο Τσαρλς Χέρμπστερ, πολυεκατομμυριούχος ηλικίας 67 ετών, αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην αγροτική και συντηρητική αυτή πολιτεία.

Εκλεγείσα στη Γερουσία της πολιτείας, η Τζούλι Σλάμα κατήγγειλε μιλώντας στην εφημερίδα Nebraska Examiner ότι ο υποψήφιος της είχε σηκώσει τη φούστα και την είχε θωπεύσει, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης το 2019. Άλλες επτά γυναίκες, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, τον κατηγορούν επίσης.

«Δεν επιζητώ την προσοχή των ΜΜΕ ή να αποκομίσω οποιοδήποτε όφελος, απλά δεν θα πω ψέματα λέγοντας πως αυτό δεν συνέβη», εξήγησε η ίδια, σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως ήταν 22 ετών εκείνη την εποχή.

Ο Τσαρλς Χέρμπστερ, η περιουσία του οποίου προέρχεται εν μέρει από την πώληση σπέρματος ταύρου, αναμένεται να εμφανιστεί κοντά στην Όμαχα, στο πλευρό του πρώην ενοίκου του Λευκού Οίκου, ο οποίος, επίσης, είχε κατηγορηθεί τα τελευταία χρόνια για σεξουαλικές επιθέσεις ή παρενόχληση από καμιά εικοσαριά γυναίκες.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Politico, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για τις κατηγορίες σε βάρος του υποψηφίου από τη Νεμπράσκα και επανέλαβε τη στήριξή του παροτρύνοντάς τον να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Πρώην σύμβουλος του προέδρου για τη γεωργία, ο Χέρμπστερ αρνήθηκε τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτήρισε «εκστρατεία δυσφήμησης» και «ψέματα με πολιτικά κίνητρα».

Ο Τσαρλς Χέρμπστερ θα βρεθεί αντιμέτωπος με άλλους 2 υποψηφίους στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που θα διεξαχθούν στις 10 Μαΐου.

Το πρόστιμο

Εντωμεταξύ, δικαστής της Νέας Υόρκης απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ένας δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει την καταδίκη του πρώην προέδρου για παρακώλυση της δικαιοσύνης και διατήρησε το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων ημερησίως που θα πρέπει να καταβάλει επειδή αγνόησε την κλήτευση της γενικής εισαγγελίας της Νέας Υόρκης να παραδώσει έγγραφα σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της οικογενειακής εταιρείας Trump Organization.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον είπε ότι δεν τον ικανοποιεί η ένορκη κατάθεση που υπέβαλε ο Τραμπ και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο πρώην πρόεδρος ερεύνησε ενδελεχώς για να εντοπίσει τα έγγραφα που του ζητά η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς.

«Εκπλήσσομαι που φαίνεται ότι δεν έχει κανένα έγγραφο, όλα βρίσκονται στην εταιρεία», είπε ο δικαστής.

Η Τζέιμς υποστηρίζει ότι από την έρευνά της βρήκε αποδείξεις ότι η εταιρεία Trump Organization, που διαχειρίζεται ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα σε όλον τον κόσμο, παρείχε παραπλανητικές πληροφορίες στις τράπεζες και τις φορολογικές αρχές ώστε να εξασφαλίζει δάνεια και φοροαπαλλαγές.

Ο Τραμπ αρνείται ότι διέπραξε απάτη και υποστηρίζει ότι η έρευνα είναι πολιτικά υποκινούμενη επειδή η Λετίσια Τζέιμς εξελέγη στο αξίωμά της με τους Δημοκρατικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ