Ο Ρίσι είναι ό,τι καλύτερο για τη Βρετανία, λέει ο πάμπλουτος πεθερός του Σούνακ

«Συγχαρητήρια Ρίσι» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μούρθι, η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται στα 4,5 δισ. δολάρια

Ο Ρίσι Σούνακ θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη Βρετανία, αφού διοριστεί πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε ο πεθερός του, ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Ν. Ρ. Ναραγιάνα Μούρθι, ιδρυτής της εταιρείας - κολοσού παραγωγής λογισμικών Infosys.

Ο 42χρονος Σούνακ, πιστός ινδουιστής με καταγωγή από την Ινδία, θα είναι ο πρώτος ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός της Βρετανίας και ο νεότερος ηγέτης της τη σύγχρονη εποχή.

Η ανάδειξή του στην πρωθυπουργία συνέπεσε με το Ντιβάλι, την ινδουιστική γιορτή των φώτων, γεγονός που προκάλεσε ενθουσιασμό στους Ινδούς, με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι να δηλώνει πως ελπίζει οι σχέσεις των δύο χωρών να βελτιωθούν περαιτέρω.

«Συγχαρητήρια Ρίσι» επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο Μούρθι, η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται στα 4,5 δισ. δολάρια. «Είμαστε περήφανοι για εκείνον και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου».

Πολλοί ήταν οι Ινδοί πολιτικοί που χαιρέτισαν τον διορισμό του Σούνακ στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, χαρακτηρίζοντάς το «ένα ιστορικό και εκπληκτικό επίτευγμα», ενώ το hashtag με το όνομά του έγινε viral στο Twitter στην Ινδία χθες, Δευτέρα.

Η σύζυγος του Σουνάκ, η Αξάτα Μούρθι, είναι Ινδή πολίτης με περιουσία που εκτιμάται στα 721 εκατ. δολάρια. Ο πλούτος του ζευγαριού έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Βρετανία, μετά και τις αποκαλύψεις ότι η Μούρθι δεν πλήρωνε φόρους για τα εισοδήματά της από το εξωτερικό.

Η αποκάλυψη αυτή είχε πλήξει τον Σούνακ στην πρώτη του απόπειρα να αναλάβει την πρωθυπουργία της Βρετανίας. Αργότερα η σύζυγός του ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να πληρώνει φόρους στη Βρετανία για το σύνολο των εισοδημάτων της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ