Ο Πούτιν αποτίει φόρο τιμής στον Μπερλουσκόνι: «Ήταν ένας αληθινός φίλος»

«Ο Μπερλουσκόνι θα μείνει στη μνήμη της Ρωσίας ως ένας σταθερός και κύριος υποστηρικτής της ενίσχυσης των φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας», είπε μεταξύ άλλων ο Πούτιν στο μήνυμά του 

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αποκαλώντας τον «αγαπημένο φίλο» και «εξαιρετικό πολιτικό». 

«Ο Μπερλουσκόνι θα μείνει στη μνήμη της Ρωσίας ως ένας σταθερός και κύριος υποστηρικτής της ενίσχυσης των φιλικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας», είπε ο Πούτιν αποτίοντας φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας. «Για μένα ο Μπερλουσκόνι ήταν ένας αγαπητός άνθρωπος, ένας αληθινός φίλος και με ειλικρίνεια νιώθω δέος για τη σοφία και την ικανότητά του να παίρνει αποφάσεις», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Ένας σπουδαίος πολιτικός που άφησε βαθύ σημάδι στην ιστορία της Ιταλίας, στον κόσμο και στις ρωσο-ιταλικές σχέσεις», τόνισε.

«Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από την είδηση ​​του θανάτου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι», αναφέρεται στο μήνυμα. «Οραματιστής, άνθρωπος με μεγάλες ικανότητες και μεγάλη καρδιά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους και σε όλο τον ιταλικό λαό» καταλήγει. 

Υπενθυμίζεται ότι παρά την οργή που επικρατούσε στη Δύση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Μπερλουσκόνι παρέμεινε ακλόνητος δηλώνοντας για τον παλιόφιλό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: skai.gr