Κλείσιμο

Ο Πούτιν απέλυσε τον «αρμόδιο» για τις δηλητηριάσεις των αντιπάλων του

Επισήμως, η FSB (πρώην KGB) ανακοίνωσε ότι ο 52χρονος Τσερνοβόλτσεφ «συνταξιοδοτήθηκε» καθώς είχε φτάσει στην κατάλληλη ηλικία

Τον «αρμόδιο» των μυστικών υπηρεσιών  για τις δηλητηριάσεις των αντιπάλων του, Έντουαρντ Τσερνοβόλτσεφ, απέλυσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τις πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά  του ότι ο Τσερνοβόλτσεφ είχε πει σε φίλους του ότι «παρατράβηξε ο πόλεμος στην Ουκρανία».

«Λυπόταν πολύ για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και, παρέα με τους φίλους του, είπε περισσότερες από μία φορές ότι όλα έχουν παρατραβήξει», είπε μια πηγή.

Το Κρεμλίνο θεώρησε αυτά τα σχόλια ως «δυσπιστία προς το καθεστώς» και τον απομάκρυνε από τη θέση του. Επισήμως, η FSB (πρώην KGB) ανακοίνωσε ότι ο 52χρονος Τσερνοβόλτσεφ «συνταξιοδοτήθηκε» καθώς είχε φτάσει στην κατάλληλη ηλικία αλλά αυτή η άποψη αμφισβητείται καθώς ο νυν διευθυντής τω ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας , στενός φίλος του Πούτιν, Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, είναι 71 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ιnsider το οποίο αναδημοσιεύει η Daily Mail, ο 52χρνος Τσερνοβόλτσεφ διετέλεσε επικεφαλής του NII-2 FSB, ενός ερευνητικού ινστιτούτου των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας FSB (πρώην KGB) που αναπτύσσει θανατηφόρα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται κατά των εχθρών του Κρεμλίνου. 

Μάλιστα, το επιτελείο του Τσερνοβόλτσεφ συμμετείχε άμεσα στη δηλητηρίαση του φυλακισμένου Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, με τον νευροτοξικό παράγοντα Nόβιτσοκ.  

Πηγή: skai.gr