Ο Μεντβέντεφ προεξοφλεί πως οι σχέσεις της χώρας του και της Κίνας με τη Δύση θα παραμείνουν τεταμένες για πολύ καιρό

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο κ. Μεντβέντεφ υποστήριξε πως η Ουκρανία είναι μέρος της «Μεγάλης Ρωσίας»

Η Δύση απεχθάνεται την ανεξαρτησία της Ρωσίας και της Κίνας και οι επόμενες δεκαετίες δεν θα είναι ήσυχες, καθώς θα προσπαθήσει να επιτύχει την κατάτμηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μικρότερα και πιο αδύναμα κράτη, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο κ. Μεντβέντεφ υποστήριξε πως η Ουκρανία είναι μέρος της «Μεγάλης Ρωσίας» και πρόσθεσε πως δεν βλέπει καμιά προοπτική αναθέρμανσης των σχέσεων της Μόσχας με δυτικές κυβερνήσεις στο εγγύς μέλλον.

«Πιστεύω πως κάποια στιγμή η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και οι επικοινωνίες θα αποκατασταθούν, όμως ειλικρινά πιστεύω πως μέχρι τότε μεγάλος μέρος αυτών των ανθρώπων (σ.σ. των σημερινών δυτικών ηγετών) θα έχουν πάρει σύνταξη και κάποιοι θα έχουν πεθάνει», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεντβέντεφ, σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, συμπλήρωσε πως αν οποιαδήποτε χώρα αποπειραθεί να προχωρήσει στη σύλληψη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δυνάμει του εντάλματος που έχει εκδοθεί σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αυτό θα θεωρηθεί στη Μόσχα κήρυξη πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ