Κλείσιμο

Πήγε να βοηθήσει τα θύματα και έμαθε ότι η κόρη του είναι νεκρή: Συγκλονίζει ο πατέρας της 10χρονης «ηρωίδας» του Τέξας

Συγκλονίζει ο πατέρας ενός από τα θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του Τέξας. Πρόκειται για τη 10χρονη Amerie Jo Garza, την οποία ο 18χρονος μακελάρης πυροβόλησε και σκότωσε, ενώ προσπαθούσε να καλέσει την αστυνομία. 

Ο Angel Garza ανέφερε ότι: «Θέλω απλώς να μάθει ο κόσμος ότι πέθανε προσπαθώντας να σώσει τους συμμαθητές της». 

«Απλώς προσπαθούσε να κάνει το σωστό», σημείωσε . «Απλώς προσπαθούσε να καλέσει την αστυνομία, αυτό ήταν όλο».

Όπως είπε, είχε πάρει κινητό τηλέφωνο στην κόρη του πριν δύο εβδομάδες ως δώρο για τα γενέθλια της.

«Μόλις πήρε το τηλέφωνό της. Ήθελε ένα τηλέφωνο για τόσο καιρό, και τελικά της το πήραμε. Απλώς προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία», δήλωσε στο CNN.

Ο Garza, ο οποίος εργάζεται ως ιατρικός βοηθός, έμαθε για το τραγικό περιστατικό, όταν έφτασε στο σχολείο για να βοηθήσει τα θύματα των πυροβολισμών.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δύο συμμαθητές της κόρης του επιβεβαίωσαν ότι προσπαθούσε να καλέσει την αστυνομία, όταν πυροβολήθηκε.

«Ένα κοριτσάκι ήταν μόνο, γεμάτο αίματα από το κεφάλι μέχρι τα νύχια», είπε ο Garza. «Τη ρώτησα τι έχει και μου είπε ότι "ήταν εντάξει". Είχε πάθει υστερία λέγοντας ότι πυροβόλησαν την καλύτερή της φίλη. "Δεν αναπνέει και προσπάθησε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία". Τη ρώτησα πώς τη λένε και μου είπε, "Amerie, Amerie"».

Ο πατέρας περιέγραψε την κόρη του, αποκαλώντας την «το πιο γλυκό κοριτσάκι».

«Ήταν το πιο γλυκό κοριτσάκι που δεν έκανε τίποτα κακό. Άκουγε τη μαμά και τον μπαμπά της. Πάντα έπλενε τα δόντια της. Ήταν δημιουργική. Έφτιαχνε πράγματα για εμάς. Δεν είχε ποτέ προβλήματα στο σχολείο», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr