Η πρόσβαση της Ουκρανίας στην έρευνα για την έκρηξη πυραύλου απαιτεί την έγκριση Πολωνίας - ΗΠΑ, δηλώνει ο Πολωνός πρόεδρος

Νωρίτερα ο Ολέξιι Ντανίλοφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Αμυνας της Ουκρανίας δήλωσε πως το Κίεβο ζητεί πρόσβαση στο σημείο της χθεσινής έκρηξης.

Η Πολωνία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να συμφωνήσουν ώστε να συμμετάσχει η Ουκρανία στην έρευνα για έναν πύραυλο που έπεσε σε χωριό στη νοτιοανατολική Πολωνία, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Πολωνός πρόεδρος.

«Οι διαδικασίες διεξάγονται από Πολωνούς και Αμερικανούς εμπειρογνώμονες και αν επιτραπεί σε κάποιον να συμμετάσχει σε αυτές τις διαδικασίες, θα χρειαζόταν τουλάχιστον τη συμφωνία και των δύο μερών», είπε ο Αντρέι Ντούντα σε συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο Ολέξιι Ντανίλοφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Αμυνας της Ουκρανίας δήλωσε πως το Κίεβο ζητεί πρόσβαση στο σημείο της χθεσινής έκρηξης.

Η Ουκρανία ζητεί τη διεξαγωγή κοινής έρευνας για το συμβάν με τους εταίρους της και να λάβει γνώση των πληροφοριών στις οποίες βασίσθηκαν τα συμπεράσματα των συμμάχων τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ