«Πώς πάει αυτό;»: Το Κίεβο χλευάζει με βίντεο στο twitter την μερική επιστράτευση στη Ρωσία

«Η Ρωσία έχει ακόμα απομεινάρια ενός επαγγελματικού στρατού» που ο ουκρανικός στρατός «δεν έχει ακόμη καταστρέψει», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας χλεύασε σήμερα τη μερική επιστράτευση της Μόσχας για την ενίσχυση των δυνάμεών της στην Ουκρανία, αναρτώντας στο twitter ένα μονταρισμένο βίντεο με πλάνα που εμφανίζουν μεταξύ άλλων τη ρωσική αστυνομία να χτυπά και να συλλαμβάνει άνδρες που διαδηλώνουν κατά της επιστράτευσης και μεθυσμένους Ρώσους στρατιώτες.

Το χλευαστικό βίντεο αναρτήθηκε με τις ανησυχίες που εξέφρασαν δύο υψηλόβαθμοι βουλευτές της Ρωσίας για την εφαρμογή του διατάγματος επιστράτευσης, δίνοντας εντολή στους περιφερειακούς αξιωματούχους να επιλύσουν «υπερβολές» που έχουν πυροδοτήσει την οργή του κοινού, έχουν προκαλέσει διαδηλώσεις και έχουν ωθήσει άνδρες σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη χώρα περνώντας τα σύνορα.

Κάνοντας μια ασυνήθιστη παραδοχή των «δυσλειτουργιών», η πρόεδρος της Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο, επέκρινε τις περιφερειακές αρχές που επιβλέπουν την επιστράτευση. «Ορισμένοι πιστεύουν, φαίνεται, ότι είναι σημαντικότερο να δώσουν γρήγορα αναφορά παρά να υλοποιήσουν σωστά μια σημαντική κρατική αποστολή. Τέτοιες υπερβολές είναι απολύτως απαράδεκτες», σχολίασε. «Φροντίστε η μερική επιστράτευση να ολοκληρωθεί με πλήρη σεβασμό των κριτηρίων. Και χωρίς να διαπράξετε ούτε ένα λάθος!» διέταξε.

«Η Ρωσία έχει ακόμα απομεινάρια ενός επαγγελματικού στρατού» που ο ουκρανικός στρατός «δεν έχει ακόμη καταστρέψει», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας στο βίντεο με αναφορές γραμμένες στα αγγλικά για την κατατρόπωση ρωσικών δυνάμεων αυτόν τον μήνα από μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής περιοχής του Χαρκόβου.

Χρησιμοποιώντας βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποτίθεται ότι δείχνουν Ρώσους κληρωτούς να λιποθυμούν από υπερβολική κατανάλωση βότκας, το βίντεο μοντάζ του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας συνεχίζει: «Ξέρουμε επίσης ότι σύντομα αυτοί οι "στρατιώτες" θα είναι στο μέτωπο και με τέτοια αγάπη για αλκοόλ, θα είναι πιο εύκολο για αυτούς να πεθάνουν στη γη μας».

Στο βίντεο εμφανίζονται επίσης τάφοι Ρώσων στρατιωτών, ένας χάρτης με έκταση άνω των 8.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων που ανακτήθηκαν από τις δυνάμεις της Μόσχας, ουκρανικά στρατεύματα εν κινήσει και κατεστραμμένα ρωσικά άρματα μάχης.

«Τώρα άρχισαν τη "μερική επιστράτευση". Πώς πάει αυτό;» συνέχισε το βίντεο προτού δείξει έναν Ρώσο στρατιώτη να χτυπά το κεφάλι του σε ένα καπό αυτοκινήτου σε συνδυασμό με εικόνες με τη ρωσική αστυνομία να χτυπά τους διαδηλωτές κατά της επιστράτευσης.

Μαυροφορεμένοι αστυνομικοί με κράνη φαίνονται να χτυπούν με γκλομπ και να σέρνουν διαδηλωτές.

Στη συνέχεια, το βίντεο μοντάζ δείχνει Ρώσους κληρωτούς να μοιράζονται ποτά και να πέφτουν λιπόθυμοι στο έδαφος.

«Φαίνεται ότι θα "αποστρατεύσουμε" αυτούς τους Ρώσους πριν από το χρονοδιάγραμμα», τελειώνει το βίντεο μοντάζ.

Πηγή: skai.gr