Νεκρές μια 80χρονη και η έφηβη εγγονή της που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς - «Τους ακούσαμε. Έρχονται», το τελευταίο μήνυμα

Μηνύματα των μελών της οικογένειας έλεγαν ότι κρύβονταν σε ένα ασφαλές δωμάτιο και ότι είχαν ακούσει πυροβολισμούς και μύριζαν καπνό

Δεν έχουν τέλος οι λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα από τα τις τελευταίες στιγμές της ζωής των θυμάτων της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ.

Μια 80χρονη Ισραηλινοαμερικανίδα και η 13χρονη εγγονή της, που απήχθησαν και οι δύο από τους μαχητές της Χαμάς από το κιμπούτς τους στις 7 Οκτωβρίου, βρέθηκαν νεκρές, δήλωσε η οικογένεια στο CNN την Πέμπτη.

Οι IDF επιβεβαίωσαν τους θανάτους της Καρμέλα Νταν και της Νόγια Νταν στην οικογένειά τους την Τετάρτη, σύμφωνα με τον JΤζέισον Γκρίνμπεργκ, συγγενή τους που ζει στη Μασαχουσέτη.

Ισραήλ

«Αυτή τη στιγμή τα σώματά τους επιστρέφονται στις οικογένειές τους για ταφή», είπε ο ίδιος.

Η Καρμέλα Νταν είχε ισραηλινή, αμερικανική και γαλλική υπηκοότητα ενώ η εγγονή της, Νόγια Νταν, ήταν Ισραηλινή υπήκοος. Τον θάνατό τους επιβεβαίωσε και μέλος της οικογένειας στο Facebook.

Η είδηση του θανάτου έρχεται πάνω από μία εβδομάδα μετά την απαγωγή πέντε μελών της οικογένειας από το σπίτι τους στο Nir Oz, ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, λίγα μόλις μίλια από τα σύνορα με τη Γάζα. 

Ο Γκρίνμπεργκ αποκάλυψε στο CNN μια σειρά από μηνύματα των μελών της οικογένειας που έλεγαν ότι κρύβονταν σε ένα ασφαλές δωμάτιο και ότι είχαν ακούσει πυροβολισμούς και μύριζαν καπνό.

Το τελευταίο μήνυμα έγραφε:

«Τους ακούσαμε. Έρχονται.»

Το σπίτι της οικογένειας πυρπολήθηκε και τα μέλη της πιάστηκαν όμηροι, ανέφερε ο Γκρίνμπεργκ.

Τρία άλλα μέλη της οικογένειας, όλοι Ισραηλινοί πολίτες, εξακολουθούν να αγνοούνται: τα αδέρφια της Νόγια, Έρεζ Κάλντερον 12, και Σαχάρ Κάλντερον 16, αλλά και ο πατέρας τους Όφερ Κάλντερον, 50.

Από την επίθεση της Χαμάς σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 ανθρώποι στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Πηγή: skai.gr