Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τη Δυτική Όχθη μετά την ομοβροντία ρουκετών από Γάζα και Λίβανο

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

Οι IDF ανέφεραν ότι ένα αεροσκάφος "χτύπησε μια ένοπλη ομάδα τρομοκρατών στο στρατόπεδο Nur Shams" το βράδυ της Τετάρτης, σκοτώνοντας έναν "αριθμό τρομοκρατών", σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Προστίθεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει μέχρι στιγμής 10 «καταζητούμενους υπόπτους» και έχουν εξουδετερώσει «ορισμένο αριθμό εκρηκτικών μηχανισμών που ήταν έτοιμοι για χρήση».

Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι πραγματοποιήθηκαν ανταλλαγές πυρών με ενόπλους, οι οποίες περιελάμβαναν "εκρηκτικές μηχανές που εκτοξεύτηκαν κατά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας".

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην περιοχή.

Οι ισραηλινές επιθέσεις από αέρος είναι σπάνιες στη Δυτική Όχθη, αν και επιθέσεις τόσο με ελικόπτερα όσο και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν σε στρατιωτική επιχείρηση στη Τζενίν νωρίτερα αυτό το έτος.

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν ταυτόχρονα από τη Γάζα και τον Λίβανο καθώς οι Ισραηλινοί στρατιώτες χτυπούν ως απάντηση

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο Ισραήλ εν μέσω μπαράζ ρουκετών από τη Γάζα και τον Λίβανο.

Η Χαμάς ανέλαμβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

Η Χαμάς ανέλαμβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα που εδρεύει στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρει ότι το παράρτημά της στο Λίβανο εκτόξευσε περίπου 30 ρουκέτες κατά της Ναχαρίγια και του Σλόμι νωρίτερα.

Πηγή: skai.gr