Νέα Ζηλανδία: Η Τζασίντα Άρντερν αποχαιρετά την πρωθυπουργία - «Η ηγετική θέση που κατείχα ήταν το μεγαλύτερο προνόμιο»

Η Τζασίντα Άρντερν θα εγκαταλείψει τη θέση της αύριο, Τέταρτη αφότου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα πως παραιτείται - Ο Κρις Χίπκινς θα ορκιστεί νέος πρωθυπουργός της χώρας

Την τελευταία της δημόσια εμφάνιση πριν αποχωρήσει από την πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας έκανε σήμερα η απερχόμενη πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, λέγοντας ότι η ηγεσία της χώρας ήταν «το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής μου».

Η Τζασίντα Άρντερν θα εγκαταλείψει τη θέση της αύριο, Τέταρτη αφότου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα πως παραιτείται. Ο Κρις Χίπκινς θα ορκιστεί νέος πρωθυπουργός της χώρας

«Φεύγω με μεγαλύτερη αγάπη και στοργή για την Αοτεαρόα (η Μαορί ονομασία της Νέας Ζηλανδίας) και τους ανθρώπους τους από όταν ξεκίνησα», είπε η Άρντερν. «Δεν πίστευα ότι αυτό ήταν δυνατό». πρόσθεσε.

«Από την πλευρά μου, θέλω να γνωρίζετε ότι η εμπειρία μου σε αυτή τη θέση στη Νέα Ζηλανδία και με τους Νεοζηλανδούς υπήρξε μια (εμπειρία) αγάπης, κατανόησης και καλοσύνης», είπε η Τζασίντα  Άρντερν ντυμένη με έναν παραδοσιακό μανδύα με φτερά των Μαορί και φανερά συγκινημένη. 

Παράλληλα, η Άρντερν απέρριψε τις εικασίες – οι οποίες είναι ευρέως διαδεδομένες στη Νέα Ζηλανδία μετά την παραίτησή της – ότι η πολιτική και σεξιστική κακοποίηση που υπέστη κατά τη διάρκεια της θητείας μου δεν ήταν αυτά που την ώθησαν να παραιτηθεί .

Αρκετοί ηγέτες των Μαορί εξέφρασαν την στήριξή τους στον Άρντερν ως ηγέτη και πρόσωπο.

Πηγή: skai.gr