Νέα Υόρκη: Νεκρό κοριτσάκι ενός έτους από θερμοπληξία - Το ξέχασε η γιαγιά του στο αυτοκίνητο

Η γιαγιά ξέχασε να αφήσει το 14 μηνών παιδί στον παιδικό σταθμό καθώς πήγαινε στη δουλειά της 

Ένα κοριτσάκι ενός έτους στη Νέα Υόρκη πέθανε αφού η γιαγιά της το άφησε στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου για οκτώ ώρες ενώ πήγαινε στη δουλειά, ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

Η 54χρονη γυναίκα ξέχασε να αφήσει το 14 μηνών παιδί στον παιδικό σταθμό καθώς πήγαινε στη δουλειά της τη Δευτέρα, ανέφερε το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Σάφολκ σε δελτίο τύπου.

«Περίπου οκτώ ώρες αργότερα, η γυναίκα πήγε να πάρει το παιδί από τον παιδικό σταθμό, που βρίσκεται στο Ρεντγουντ Λέιν στο Σμιθτάουν, όταν συνειδητοποίησε ότι είχε αφήσει το παιδί στο όχημά της», είπε η αστυνομία.

Η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα για το αν θα ασκηθεί δίωξη στη γυναίκα.

Αυτό είναι το 15ο παιδί που πεθαίνει μέσα σε ζεστό όχημα φέτος, σύμφωνα με το NoHeatStroke.org, έναν ιστότοπο που διευθύνει ένας λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ και παρακολουθεί τους θανάτους από θερμοπληξία στα αυτοκίνητα.

Η υψηλή θερμοκρασία τη Δευτέρα στο Σμιθτάουν, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Λονγκ Άιλαντ, ήταν 30C βαθμοί.

Οι θερμοκρασίες μέσα σε ένα αυτοκίνητο μπορούν να ανέβουν 20 βαθμούς σε μόλις 10 λεπτά, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών Αυτοκινητοδρόμων, και συχνά, αυτό είναι αρκετό για να προκαλέσει υπερθερμία. Μέσα σε μια ώρα, η θερμοκρασία του αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθεί περισσότερο από 40 βαθμούς, ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Η θερμοκρασία του σώματος ενός παιδιού αυξάνεται τρεις έως πέντε φορές γρηγορότερα από αυτή ενός ενήλικα και ένα παιδί μπορεί να πεθάνει όταν η θερμοκρασία του σώματός του φτάσει τους 41 βαθμούς, είπε η διοίκηση ασφαλείας.
 

Πηγή: skai.gr