Νέα ψηφοφορία για τους επίδοξους διαδόχους του Μπόρις Τζόνσον το μεσημέρι

Ρίσι Σoύνακ

Η τριάδα των υποψηφίων που θα προκύψει μετά τον αποκλεισμό του τελευταίου σε ψήφους θα υποβληθεί σε νέα, τελική ψηφοφορία μεταξύ των Συντηρητικών βουλευτών την Τετάρτη.

του Θανάση Γκαβού

Την ψήφο τους επί των τεσσάρων υποψηφίων που συνεχίζουν να διεκδικούν την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου καλούνται να ρίξουν το μεσημέρι οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος στον τέταρτο γύρο της διαδικασίας.

Η ψηφοφορία διεξάγεται από τις 12 το μεσημέρι τοπική έως τις 2 το απόγευμα, με το αποτέλεσμα να ανακοινώνεται μία ώρα αργότερα.

Η τριάδα των υποψηφίων που θα προκύψει μετά τον αποκλεισμό του τελευταίου σε ψήφους θα υποβληθεί σε νέα, τελική ψηφοφορία μεταξύ των Συντηρητικών βουλευτών την Τετάρτη.

Το τελικό ζευγάρι θα συμμετάσχει κατά την υπόλοιπη διάρκεια του καλοκαιριού σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες διεκδικώντας την ψήφο των έως και 200 χιλιάδων μελών του Συντηρητικού Κόμματος, που θα αναδείξουν τον επόμενο ηγέτη των Τόρις και επόμενο Πρωθυπουργό στις 5 Σεπτεμβρίου.

Μετά από την ψηφοφορία των βουλευτών τη Δευτέρα πρώτος είναι ο Ρίσι Σούνακ με 115 ψήφους, ακολουθούμενος από την Πένυ Μόρνταντ με 82, τη Λιζ Τρας με 71 και την Κέμι Μπέιντενοκ με 58.

Αποκλείστηκε ο Τομ Τούγκενχατ, τις 31 ψήφους του οποίου διεκδικούν σήμερα οι τέσσερις εναπομείναντες υποψήφιοι. Θεωρείται ότι οι ψήφοι αυτές θα μοιραστούν κυρίως μεταξύ του κ. Σούνακ και της κ. Μόρνταντ. Πιθανότερο να αποκλειστεί σήμερα θεωρείται ότι είναι η κα Μπέιντενοκ, η οποία ωστόσο απειλεί την κα Τρας με την απρόσμενη δυναμική που έχει αναπτύξει στους κόλπους της πιο δεξιάς κοινοβουλευτικής πτέρυγας των Τόρις.
 

Πηγή: skai.gr