Οι χώρες της Βαλτικής επόμενος στόχος του Πούτιν; - Ζητούν επιπλέον 50.000 στρατιώτες από το ΝΑΤΟ

Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία ζήτησαν την αντικατάσταση της δύναμης των 4.000 στρατιωτών από ισχυρότερες δυνάμεις, ώστε να αναχαιτίσουν μία πιθανή εισβολή της Ρωσίας - Οι διάδρομοι σύνδεσεις μεταξύ Ρωσίας, Λευκορωσίας και Καλίνινγκραντ θέτουν σε κίνδυνο και την Πολωνία

Την αποστολή επιπλέον 50.000 στρατιωτών ζήτησαν από το ΝΑΤΟ οι κυβερνήσεις των χωρών της Βαλτικής, εκφράζοντας από κοινού στη Συμμαχία, τους φόβους τους για μία πιθανή εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη τους.

Σύμφωνα με αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία ζήτησαν από τη Συμμαχία να λάβει σοβαρά υπόψιν τη ρωσική απειλή εναντίον τους, καθώς γίνονται αποδέκτες πληροφοριών για κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν που παραπέμπουν σε σταδιακό αποκλεισμό τους.

Αντικατάσταση της δύναμης των 4.000 στρατιωτών με ισχυρότερη

Οι τρεις χώρες της Βαλτικής ζήτησαν από τον Γενς Στόλτενμπεργκ να εξετάσει το ενδεχόμενο αντικατάστασης της δύναμης των 4.000 στρατιωτών που υπάρχει στην περιοχή, με δύναμη 50.000 στρατιωτών και πλήρη οπλισμό, καθώς φοβούνται ότι θα αποτελέσουν τον επόμενο στρατιωτικό στόχο της Μόσχας, μετά την Ουκρανία.

Η εντολή του Πούτιν για τη δημιουργία «διαδρόμου σύνδεσης» μεταξύ Ρωσίας, Λευκορωσίας και Καλίινγκραντ, θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τις τρεις πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και την Πολωνία.

Οι χώρες της Βαλτικής έλαβαν ήδη μία θετική ανταπόκριση από τους συμμάχους τους, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίμωσε ότι θα ενισχύσει τα στρατεύματα των ΗΠΑ στην Ευρώπη γενικότερα και στην περιοχή ειδικότερα.

Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν επίσης τα οπλικά συστήματα σε Πολωνία, Ρουμανία, τις χώρες της Βαλτικής και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα δυνάμεων, που θα είναι σε θέση να αντιδράσει άμεσα σε μία απειλή και δη από τη Ρωσία.

Πηγή: skai.gr