Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο κυβερνήτης του Apollo 9 - Ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία στο Διάστημα

Ο Τζέιμς ΜακΝτίβιτ ήταν επίσης κυβερνήτης της αποστολής Gemini 4, τον Μάρτιο του 1965 και τράβηξε τη φωτογραφία του Εντ Γουάιτ, όταν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που «περπάτησε» στο Διάστημα

Ταξίδεψε εκεί που ελάχιστοι άνθρωποι, μετρημένοι στα δάχτυλα, έχουν φτάσει και έγραψε το όνομά του στη χρυσή βίβλο της ιστορίας... Ο αστροναύτης Τζέιμς ΜακΝτίβιτ, ο κυβερνήτης του Apollo 9, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 93 ετών, γαλήνιος στο κρεβάτι του, την ώρα που κοιμόταν.

Πέρασαν 57 χρόνια από την ημέρα εκείνη που έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία, που έβγαλε την εμβληματική φωτογραφία του συναδέλφου του Εντ Γουάιτ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που «περπάτησε» στο αχανές Διάστημα...

Διάστημα

Ο ΜακΝτίβιτ ηγήθηκε της διαστημικής αποστολής Apollo 9 τον Μάρτιο του 1969., ενώ υπήρξε κυβερνήτης και της αποστολής Gemini 4, τον Μάρτιο του 1965, όταν ο άνθρωπος περπάτησε για πρώτη φορά στο Διάστημα.

Ήταν ένας από τους υποψήφιους να περπατήσει στο Φεγγάρι, ενώ ανέλαβε τη διεύθυνση πέντε διαστημικών αποστολών από το ΚΕΠΙΧ της NASA, μετά τη μνημειώδη αποστολή του Apollo 11 στον φυσικό δορυφόρο της Γης.

Ο ΜακΝτίβιτ «έφυγε» την Πέμπτη στο σπίτι του στην Τουσόν της Αριζόνας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η NASA.

Apollo 9

Πηγή: skai.gr